Veliko je naših nogometašev v tujini, kjer si služijo svoj kruh. Eden takšnih je 23- letni Ljubljančan Matija Rom. Desni bočni branilec je doslej igral za Domžale, Inter Zaprešić ter nazadnje v prvi ukrajinski ligi za klub Kovalivka. Za mlajše selekcije Slovenije je zbral 49 nastopov.


Zaradi vojne v Ukrajini je že kmalu zapusti klub, ki je blizu Kijeva in odšel domov. Zanimivo, da je imel pred slabimi dvemi leti ponudbo iz kluba Rio Ave, ki nastopa v prvi portugalski ligi, a se je odločil oditi v deželo Andreja Ševčenka. V Kovalivki je zabeležil 14 nastopov. Pred tem je v dresu Domžal odigral 48 prvoligaških nastopov in se januarja 2020 podal na Hrvaško, v okolico Zagreba, kjer domuje Inter. Pri prvih pokalnih prvakih naših južnih sosedov je odigral 11 tekem spomladanskega dela sezone 2019/20.

Nov klub Matije Roma bo hrvaški prvoligaš HNK Šibenik, s katerim je podpisal dvoletno pogodbo. Tam bo nosil dres s številko 23. ” Prvi vtisi so enkratni. Zelo lepo so me sprejeli in odlične priprave so za nami v Sloveniji. Kopica novih nas je v ekipi, sam komaj čakam začetek lige. Strokovno vodstvo in igralci se res razumemo in smo kot eden, tako, da bi lahko bila to lepa zgodba letos. Moštvu bom pomagal po najboljših močeh “ so bile besede novega branilca tega prvoligaša naših južnih sosedov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenec s klopi spremljal premoč angleškega velikana

Včeraj sta se v sklopu Lige Evropa v Londonu srečala veliki Arsenal in pa norveški Bodø/Gl…