Smo v času zimskega prestopnega roka, ki bo trajal vse tja do petnajstega februarja. Mnogi naši nogometaši so, ali pa še bodo zamenjali klub. Enako velja za naše legionarje, ki jih je zelo veliko povsod. Eden takih je tudi otrok Kopra, ki je doslej igral že v desetih različnih državah.


Patrik Bordon je svojo člansko pot začel v Kopru, ga nadaljeval v sosednji Italiji, kjer je igral za Lecce. V Sloveniji pa je zastopal barve domačega kluba, Sežane, Bele Krajine, Drave, Ankarana in Dekanov. Za te klube je tako v prvi kot v drugi ligi zbral čez 100 nastopov in na njih zabil 19 golov. Štiriktar pa je oblekel tudi majico naših mlajših reprezentančnih selekcij. Nazadnje je minulo jesen igral v Libanonu za tamkajšnji prvologaški klub Akhaa Al-Ahly. Nekaj stavkov za SNP je povedal tudi 34-letni visokorasli primorski napadalec.

” V Italijo sem prišel, ker sem živel v Libanonu sam. Preveč sem pogrešal družino, da bi jih pa pripeljal v Beirut pa se nismo odločili, saj bi bilo preveč mučno. Zato sem se odločil prekiniti. Predsednik me je povsem razumel, tako, da smo se razšli v odličnih odnosih. Zelo lepo so me sprejeli vsi v novem klubu. Tako uprava, predsednik, igralci kot navijači. To mi je bili zelo pomembno. Podpisali smo do konca sezone in izbral sem si številko 9. “

Chieti je je kraj z 52 000 prebivalci, ki leži okoli 220 km vzhodno od Rima. Je obmorsko industrijsko mesto v provinci Pescare. Sam klub, ki ima zeleno-črne barve dresov, pa nastopa v četrti ligi in je minulo leto praznoval stoletnico obstoja. Po devetnajstih krogih te sezone zasedajo deseto mesto med osemnajstimi klubi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mamić: “Dogovoril sem se, da bo Milanič novi trener Dinama, a je Antolić vse pokvaril!”

Medsebojni gnev na skupščini zagrebškega Dinama je v zadnjih nekaj tednih glavna novica pr…