Ne le Koprčani, danes bo slovenske barve zastopala še sedmerica naših nogometašev na delu v tujini. Najodmevnejše gostovanje čaka Vita Pluta, saj bo z malteško Birkirkaro gostoval v Angliji, pri londonskem West Ham Unitedu.


Že ob 18. uri bo “nogometni dan” odprl Rene Mihelič, ki z madžarskim Debrecenom gostuje v Latviji, pri Skontu. Mariborčan se je med strelce vpisal že v uvodu v sezono, ko je Debrecen pred domačimi gledalci ugnal Sutjesko iz Nikšića. Evropska premiera danes čaka tudi klub iz soseščine. WAC iz koroškega Volšperka bo evropski krst doživel v Belorusiji, v gosteh pri Šahtjoru Soligorsku, enega od avstrijskih adutov pa bo predstavljal tudi Tadej Trdina. Danski Kobenhavn, v katerega se je poleti preselil Benjamin Verbič, bo na domačem igrišču gostil valižanski Newtown, Vojničan pa bo imel priložnost, da se predstavi danski publiki.

Andraž Kirm bo s ciprsko Omonio gostoval na Poljskem, pri Jagiellonii, najbogatejše zastopstvo pa bomo imeli Slovenci tudi letos pri Rijeki. Matjaž Kek in njegov pomočnik Matjaž Florjančič bosta lahko v današnjem obračunu s škotskim Aberdeenom računala tudi na Mirala Samardžića in Romana Bezjaka.

Tekme drugega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo s slovenskim zastopstvom:
SKONTO – DEBRECEN (ob 18:00) – Rene Mihelič
ŠAHTJOR SOLIGORSK – WOLFSBERGER AC (ob 18:30) – Tadej Trdina
KOBENHAVN – NEWTOWN (ob 19:45) – Benjamin Verbič
JAGIELLONIA – OMONIA (ob 20:30) – Andraž Kirm
WEST HAM UNITED – BIRKIRKARA (ob 20:45) – Vito Plut
RIJEKA – ABERDEEN (ob 21:00) – Roman Bezjak in Miral Samardžić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kolmanič prvič na novem stadionu, ki je bil povsem poln

Žan Kolmanič, ki se je marca preselil v ZDA, kjer v Teksasu igra za Austin, je skupaj s sv…