Olimpija je v nadaljevanje državnega prvenstva krenila z močno spremenjenim moštvom, med tistimi, ki so med zimo zapustili zmajevo gnezdo, pa je bil tudi Antonio Mlinar Delamea. Tonči, kot so ga klicali soigralci, se je nekoliko presenetljivo odpravil čez lužo, se pridružil klubu New England Revolution in v dresu bostonskega kluba kot prvi Slovenec debitiral v severnoameriški profesionalni ligi MLS.


Mlinar Delamea in soigralci so gostovali pri Coloradu Rapidsu in po golu v sedmi minuti drugega polčasa doživeli tesen poraz. Mozirčan je v gostujoči obrambi odigral celotno tekmo, a z debijem ni bil najbolj zadovoljen: “Debi je bil slab, saj smo izjemno razočarani z rezultatom. Prvi polčas ni bil dober, saj smo bili daleč od nasprotnikov in smo jim pustili, da nas napadajo. Pravzaprav so igrali našo igro. V drugem polčasu smo skušali nekaj popraviti, a smo hitro prejeli zadetek in potem smo se skušali vrniti. Izgubili smo tekmo, vendar menim, da smo sposobni boljših predstav in upam, da jih bomo pokazali že v prihodnjih predstavah.”

Slovenski reprezentant si je mesto v ožji obrambi delil Benjaminom Angouao. Mlinar Delamea je priznal, da se z branilcem s Slonokoščene obale še uigrava. “Še vedno se spoznavava, saj tudi v pripravljalnem obdobju nisva velikokrat igrala skupaj, odigrala sva zgolj dve tekmi. To je lahko težava, vendar imamo nov teden za pripravo in trener nas bo pripravil na naslednjega tekmeca. Upam, da se bomo odrezali bolje,” je dejal 25-letni nogometaš, ki je bil tudi v nadaljevanju kritičen do predstave moštva: “Ni bila največja težava v tem, kako smo prejeli zadetek. Nismo igrali, kot znamo. Opraviti moramo analizo in to popraviti že do naslednje tekme.”

Bostončani bodo v soboto odigrali prvo domače srečanje, v goste prihaja Orlando City. “Z nestrpnostjo pričakujem prvo domačo tekmo. Kot sem že dejal, smo sposobni boljše igre in nadejam se, da bomo pred svojimi navijači pokazali boljšo predstavo,” je zaključil nekdanji kapetan Olimpije.

The Final Whistle: Revs (0) at Rapids (1)

The first Final Whistle: #NERevs lose a tough one in Colorado.

Objavil/a New England Revolution dne 5. marec 2017

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …