Nogometaši Debrecena so jezo po treh tekmah brez zmage, remi z Györijem in Paksijem ter poraz z MTK-jem, stresli nad moštvom Kecskemetija, ki se iz gostovanja vrača s petimi zadetki v svoji mreži.


Prednost Debrecena se je po dveh zaporednih spodrsljajih skorajda stopila, saj je Györi, našega Roka Kronavetra, z dvema zmagama približal le na tri točke zaostanka. Varovanci trenerja Elemerja Kondasa so tako na današnjem obračunu nujno potrebovali zmago in tri točke, ki pa so jih zagotovili brez večjih težav. Debrecen je na odmor odšel s prednostjo dveh zadetkov, oba pa sta bila delo senegalskega napadalca Sidibeja. Pri drugem zadetku je vidno vlogo odigral Rene Mihelič, ki je po prostem strelu zaposlil Kulcsarja, ta pa je podaljšal do Sidibeja, ki je iz 12 metrov še drugič matiral vratarja gostov Nemetha. Domače moštvo je delo dokončalo v zadnji četrtini obračuna, ko so padli še trije zadetki, v 75. minuti pa se je drugega zadetka v madžarskem prvenstvu veselil tudi Mihelič, ki je v 75. minuti mojstrsko zadel iz prostega strela na robu kazenskega prostora in zadel v zgornji desni kot gostujočih vrat.

Mihelič je na igrišču preživel celotno srečanje, medtem ko Volaš tokrat ni dobil priložnosti za dokazovanje. Debrecen je po zmagi znova skočil na šest točk prednosti, a bo Györ šele jutri pred domačimi gledalci igral z Ujpestom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenija edina z dvema predstavnikoma med elitno deseterico

Včeraj je v Parizu potekala slavnostna podelitev priznanj najboljšim posameznikom v letošn…