Nad večina prvenstev po stari celini je že padel zastor, v nekaterih se igrajo še zadnji krogi. Tako je tudi na Madžarskem, kjer je do konca prvenstva le še en krog, prvak pa je pred zadnjimi devetdesetimi minutami praktično že odločen.


Debrecen, barve katerega branita tudi Rene Mihelič in Dalibor Volaš, je včeraj odigral zaostalo srečanje 29. kroga madžarskega prvenstva in z zadetkom Adama Bodija, ki se je v 66. minuti po predložku iz leve strani igrišča najbolje znašel pred golom domačega moštva, premagal Puskas Akademio. Varovanci trenerja Elemerja Kondasa si sicer krog pred koncem naslova še teoretično še niso zagotovili, ker pa na Madžarskem v primeru istega točkovnega izkupička in istega števila zmag odloča gol razlika, ni pričakovati, da bi lahko drugouvrščeni Györ v zadnjem krogu nadoknadil visoko razliko. Debrecen v zadnjem krogu pred domačimi gledalci gosti Honved iz Budimpešte, h Györu pa prihaja Mezokövesd.

Mihelič je igral do 62. minute, medtem ko Volaša tokrat ni bilo med osemnajsterico nogometašev. Volaš in Mihelič sta tako pred zadnjim krogom, ki bo na sporedu v soboto, na dobri poti, da se z državnim naslovom pridružita Kevinu Kamplu (RB Salzburg – Avstrija), Romanu Bezjaku (Ludogorec – Bolgarija), Miralu Samardžiću (Šerif – Moldavija), Janu Oblaku (Benfica – Portugalska) ter Nejcu Pečniku in Dejanu Kelharju (oba Crvena zvezda – Srbija)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…