Jeseni smo že poročali, da se za usluge Matjaža Keka, ki uspešno vodi Rijeko, zanimajo tudi v tujini. Tako naj bi Mariborčan zavrnil ponudbo atenskega Panathinaikosa, v preteklosti pa je že večkrat, tudi v času, ko so hrvaški mediji pozivali, naj ga HNS posadi na mesto hrvaškega selektorja, poudarjal, da je osredotočen zgolj na Rijeko.


Nekdanji selektor Slovenije reško zasedbo vodi že skoraj tri leta, v tem času pa so Rečani osvojili pokalno lovoriki, zadnji dve sezoni zaključili zgolj za Dinamom ter dvakrat zaigrali v skupinskem delu evropske lige. Kek si je v tem času pri južnih sosedih pridobil obilo spoštovanja, zato ne čudi, da ga želi vodstvo kluba, s predsednikom Damirjem Miškovićem na čelu, zadržati na trenerskem stolčku. Keka na reško zasedbo trenutno veže še enoinpolletni dogovor, a bi se lahko sodelovanje že v prihodnjih dneh podaljšalo na daljše časovno obdobje.

Radio Rijeka namreč poroča, da bodo Rečani, ki so danes zaključili s pripravami v luksuznem Dubaju, s Kekom že kmalu po povratku v domovino sklenili nov petletni dogovor, kar je potrdil tudi športni direktor Srečko Juričić. “Dosegli smo pogoje sodelovanja za sledečih pet let. Pogodbe bomo podpisali po povratku ekipe na Kvarner,” je dejal Juričić, dolgoletni nogometaš in v preteklosti tudi trener Rijeke. Kot poroča Radio Rijeka, je bil interes za podaljšanje sodelovanja obojestranski.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…