Matjaža Keka in njegove varovance zvečer čaka povratni obračun finala hrvaškega pokalnega tekmovanja. Rečani so si na prvi tekmi v Maksmirju z zmago priigrali lepo izhodišče pred povratnim srečanjem na Kantridi, ki bo tudi tokrat dvanajsti igralec ekipe iz Kvarnera, saj so bile tribune razprodane že nekaj dni pred tekmo.


52-letni Mariborčan, ki reško moštvo vodi od lanskega februarja, je pred novim vrhuncem na klopi Rečanov, saj se klub bori za prvo lovoriko po letu 2006, ko je Rijeka osvojila enega od dveh naslovov pokalnih prvakov v času samostojne Hrvaške. ‘Bijeli’ imajo z zadetkom Ivana Tomečaka pred povratnim srečanjem lepo prednost, a nekdanji selektor slovenske reprezentance ostaja previden, saj se zaveda kvalitete nasprotnika, a verjame v svoje moštvo: “Zelo sem zadovoljen, da sem trener moštva, ki ima ob koncu sezone možnost osvojiti trofejo. Rezultat iz Maksimirja nam daje pozitivne energije, a se zavedamo dejstva, v kakšnem razpoloženju na Reko prihaja Dinamo. Igrali bomo proti najboljši ekipi v državi, s strojem, ki v hrvaškem nogometu ‘melje’ že devet let. Na Hrvaškem lahko na vsakem stadionu premagajo vsakogar, a stojim tudi za tem, da lahko Rijeka vsakega nasprotnika premaga na Kantridi. Ni večjega izziva, motiva in privilegija igrati tekem, ko je stadion razprodan že nekaj dni pred tekmo, kar je le še dodatna potrditev, da so ljudje prepoznali delo in stojijo za svojo ekipo, ki bo tudi tokrat dala vse od sebe. Od svojih varovancev zahtevam le, da uživajo v nogometu in trenutku, ki so si ga zaslužili, rezultat pa bo prišel po tem. Tega so sposobni, a jim obračun za trofejo ne sme biti v breme!”

Obračun na Kantridi se bo pričel ob 20. uri, Rečani pa so odlično opravili tudi z generalko, saj so v soboto znova gostovali na Maksimirju, kjer so se poigrali z zagrebško Lokomotivo in jo premagali z izidom 1:5, pod tri zadetke pa se je podpisal izkušeni Ivan Krstanović, ki spomladi igra v izvrstni formi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…