Matjaž Kek je Rijeko letošnje poletje še drugič zapored popeljal v skupinski del Evropske lige. Lansko jesen so Rečani v skupini z Lyonom, Betisom in Guimaraesem osvojili štiri točke, a ostali brez zmage. Blizu te so bili, po uvodnem porazu pri Standardu, proti Seville, ki pa se je v izdihljajih srečanja z zadetkom Mbie le rešila in izvlekla remi.


V tretjem krogu skupinskega dela tekmovanja pa je moštvu s Kvarnerja le uspelo, po petih remijih in treh porazih so se Rečani veselili še zgodovinske zmage v skupinskem delu Evropske lige, na polni Kantridi je po novi fantastični predstavi Andreja Kramarića in soigralcev, odlični napadalec se je podpisal pod vse tri zadetke, padel nizozemski Feyenoord. Mariborčan na klopi Rijeke zato po veliki zmagi ni skrival ponosa: “Zaslužena in velika zmaga v pravi evropski tekmi, v kateri smo imeli priložnosti mi in Feyenoord. Na koncu je vseeno odločila naša velika želja, ki nas je v zgodovinski tekmi Evropske lige potiskal naprej. Pohvale igralcem, gledalcem in spektaklu pod stenami Kantride. Zahod in vse ostale tribune so danes ponesle moštvo. Po takšni tekmi sem lahko le ponosen, še enkrat, igralcem vsa čast.”

Reški nogomet je že v času nekdanje skupne države doživljal evropske uspehe, te je, kot je po tekmi dejal, spremljal tudi Kek, in obenem zaključil, da so lahko na sedanje uspehe kluba ponosni vsi, ki so tako ali drugače povezani z moštvom s Kvarnerja: “Kot mlad fant sem spremljal kar nekaj evropskih tekem. To naj bo z naše strani zahvala generaciji, ki je Rijeko vpisala na evropski zemljevid. Tudi trenutna generacija ima svoj karakter. Mislim, da so to veliki in svetli trenutki reškega nogometa. Lahko smo ponosni vsi, ki sodelujemo pri trenutni zgodbi in tisti, ki so bili v takratni, saj so dobili dobre naslednike.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kurtić in Turk bosta sodelovala z italijanskim zvezdnikom

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić in njegov mlajši rojak Martin Turk bosta v novi sezon…