Rečani so tudi v drugi zaporedni sezoni v Evropski ligi na domači Kantridi ostali neporaženi. Po treh lanskih remijih z Betisom, Guimaraesom in Lyonom ter letošnjim s Sevillo, so Rečani pod vodstvom trenerja Matjaža Keka pred tedni na kolena spravili nizozemski Feyenoord, včeraj je moral pred polnimi tribunami premoč priznati še belgijski Standard.


Z zmago 2:0, sredi prvega polčasa sta gostujočo mrežo zatresla Moises in Andrej Kramarić, moštvo s Kvarnerja ostaja v borbi za napredovanje in evropsko pomlad, a bo moralo za kaj takega še prvič slaviti v gosteh. Naloga ne bo nič kaj lahka, saj četa štajerskega stratega gostuje v Španiji, pri branilki naslova, Sevilli, ki je včeraj izgubila na gostovanju pri Feyenoordu, ki si je že priigral napredovanje. Kljub vsemu po veliki zmagi Kek takoj po tekmi še ni razmišljal o gostovanju v Andaluziji, saj je dejal, da uživa v mestu, kjer je nogomet tema številka ena: “Zasluženo smo dobili še eno veliko tekmo, ostali še drugo leto zapored na Kantridi neporaženi v Evropi. Zaradi tega moram čestitati mojim igralcem. Prečudovito je biti trener v mestu, kjer se govori le o nogometu. Ni bilo lahko, prvi polčas je bil fantastičen in brilijanten, drugi polčas težak. A v enem od teh trenutkov se je pokazala tudi zrelost ekipe, ki je tudi brez obzira na to, da je bilo nerazpoloženih igralcev nekoliko preveč, zmogla odigrati na rezultat. Mislim, da debata o zasluži zmagi sploh ni potrebna.”

Kljub vsemu povsem brez vprašanj o Sevilli ni šlo, na roko Rečanom je namreč šel tudi izid omenjene tekme v Rotterdamu, saj je Feyenoord z zmago Rijeki omogočil, da sama odločala o svoji usodi: “Feyenoord je pokazal, da je zelo močan, sedaj je vse odprto, jasno je, da je vse odprto. To je potrditev njihovega dela in njihove kvalitete. V Sevillo gremo hrabro, odigrati tako kot znamo. Ni nam potrebno govoriti kaj pomeni Sevilla, vendar sedaj tudi Rijeka nekaj pomeni v evropskem nogometu. Z igrišča smo v svet ponesli lepo sliko in na vse to smo lahko zares ponosni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…