Privrženci reškega kluba so se včeraj razveselili prve lovorike po osmih sušnih letih. Varovanci trenerja Matjaža Keka so tudi na povratnem srečanju premagali zagrebški Dinamo, zadela sta Mitrović in Kvrzić, ter s skupnim izidom 3:0 zasluženo osvojili naslov naslov pokalnega prvaka.


“Sam nisem pomemben, najpomembneje je, da klub raste in da so ljudje, ki so vse to postavili na noge, dobili nagrado in čestitko za vso vloženo delo. Sami pa se moramo dokazovati tudi vnaprej in iz dneva v dan, saj lahko samo na tak način pridemo do uspeha. Nocoj smo naredili velik korak naprej, česar morda vsi niti ne znamo ceniti. V hrvaškem nogometu smo naredili pozitivno atmosfero, vsi prihajajo na Kantrido, ki ima neko posebno energijo. A življenje gre naprej, to nam naj bo izziv za nadaljnje delo in ustvarjanje boljših pogojev, saj bomo lahko samo na ta način potrjevali ta rezultat,” je po tekmi, v zanj značilnem skromnem in umirjenem tonu, razpredal Matjaž Kek, za katerim je na klopi Rijeke več kot le odlična sezona.

52-letni strateg, tudi nekdanji selektor Slovenije, se je v letošnji sezoni uspel prebiti v skupinski del Evropske lige, v prvenstvu končal le za Zagrebčani, ki pa v pokalnem tekmovanju niso bili kos zasedbi Rečanov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…