Nogometaši Rijeke so si na prvem finalnem obračunu hrvaškega pokala priigrali lepo prednost pred povratnim obračunom. Za veselje gostujočih navijačev, na Maksimirju jih je bilo več kot dva tisoč, je v 40. minuti poskrbel nekdanji član Dinama, Ivan Tomečak.


“Uresničili smo prvi cilj, v zahtevnem obračunu imamo aktiven rezultat. Menim, da je Dinamo šele sedaj nevaren, zaradi česar se moramo čimprej in s čimmanj čustvi pripraviti na naslednje tekme, saj nas že čez tri dni na Maksimirju čakajo nove obveznosti. V povratno srečanje pa moramo kreniti hrabro in odgovorno, čeprav z drugim polčasom nisem zadovoljen, saj se nam je ponujal prostor, ki ga nismo izkoristili, a je bil pritisk iz vseh strani precejšen. Čestitam svojim igralcem, a pravim, to je šele prvi polčas, v Reki smo po uri igre vodili z 2:0, pa Dinama nismo uspeli premagati,” je po tekmi razpredal Matjaž Kek, ki v letošnjem prvenstvu na štirih tekmah Dinama ni uspel prelisičiti, a mu je tokrat uspelo na eni najpomembnejših tekmah. 52-letni Mariborčan se zaveda, da bodo Zagrebčani nevarni tudi na povratni tekmi na Kantridi, kjer pa Zagrebčane zagotovo čaka peklenski sprejem, saj je Rijeka prvič po letu 2006 v boju za lovoriko: “Dinamo je sposoben slaviti tudi na tekmah v gosteh, Rijeka pa lahko na Kantridi premaga vsakogar. Zadovoljen sem, da se bo finale odločal na razprodani Kantridi. Obenem pa hvala našim navijačem, ki so nas spodbujali v Zagrebu, škoda le, da si obračuna ni ogledala 20-30 tisoč gledalcev, saj bi bilo vzdušje še veliko boljše. Mislim pa, da je bila tekma dobra, na igrišču korektna in agresivna, s precej napakami, a to je finale in pri mladih nogometaših je bilo prisotnih veliko emocij.”

Povratno srečanje finala pokalnega tekmovanja bo na sporedu v torek, s pričetkom ob 20. uri, Rijeka pa bi z morebitno zmago še tretjič v času samostojne države osvojila pokalno lovoriko, kar ji je uspelo že v letih 2005 in 2006.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…