Splitski Hajduk po današnjem Jadranskem derbiju na Kantridi skalp Rijeke neuspešno lovi že deset tekem. Dalmatinci so bili povsem nemočni tudi danes, saj si resnejših priložnosti niso uspeli ustvariti, zmaga domačih bi lahko bila še višja, zato v reškem taboru zadovoljstva ni manjkalo, svoje varovance je pohvalil tudi Matjaž Kek.


“Bili smo boljši, dominantnejši in smo zasluženo zmagali. Ob tem pa smo naš nivo igre zagotovo dvignili nekoliko višje, tako kot smo želeli in pričakovali. Na igrišču je bil derbi korekten, podobno tudi na tribunah. Mislim, da bi lahko bila zmaga v določenih trenutkih še prepričljivejša. A s 3:0 slaviti na derbiju … čestitam nogometašem, odigrali so pošteno in na primerni kvalitetni ravni. V naši igri smo imeli dobro geometrijo, dobili smo veliko dvobojev,” je po novi zmagi nad rivalom iz Splita dejal mariborski strokovnjak, ki v hrvaškem državnem prvenstvu s Hajdukom še ni izgubil, štirim remijem je danes pristavil še četrto zmago. Kek je v nadaljevanju pohvalil tudi dva novinca, Bradarića in Radoševića, ki sta bila v preteklosti člana današnjega nasprotnika: “Bradarić in Radošević sta odigrala dobro tekmo. Dobro smo vstopili v srečanje, brez nervoze in čustev, česar ne zmore vsak. Dominirali smo na sredini igrišča. Veseli pa tudi, da je Andrej Prskalo zaostril konkurenco na poziciji vratarja.”

Zmaga domačih ni bila vprašljiva v niti enem delu srečanja. Rijeka je slavila več kot zasluženo in s štirinajsto zmago sezone prednost pred tretjeuvrščenimi Splitčani povečala na štirinajst točk, medtem ko ekipa štajerskega stratega za vodilnim Dinamom zaostaja za devet točk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mamić: “Dogovoril sem se, da bo Milanič novi trener Dinama, a je Antolić vse pokvaril!”

Medsebojni gnev na skupščini zagrebškega Dinama je v zadnjih nekaj tednih glavna novica pr…