Pri naših južnih sosedih je prvi februarski konec tedna pomenil tekme dvajsetega kroga državnega prvenstva, ali četrti krog po SP v Katarju. Trenutno igra v hrvaški prvoligaški druščini peterica naših legionarjev. Nov obraz pri ekipi HNK Gorica iz Velike Gorice je naš nekdanji reprezentančni napadalec Tim Matavž.


V prejšnjem krogu so Matavž in soigralci gostovali v Osijeku pri našem nekdanjem reprezentantu Mariu Jurčeviću. V Slavoniji so izgubili z 0:2. To je bil debitantski nastop za Novogoričana, ki je odigral zadnjo tretjino tekme.

  • Velika Gorica: GORICA – ŠIBENIK 0:3 (0:1) Čop 44′ in 90+4, Dolček 64′

Tokrat je začel od prve minute v ekipi, ki jo od konca lanskega novembra vodi 48-letni Željko Sopić. Dvoboj zadnjih dveh moštev lestvice je Matavž odigral v celoti. Ob koncu polčasa je za vodstvo gostov poskrbel nekdanji napadalec Celja Duje Čop. Dvajset minut kasneje je bil Čop v vlogi podajalca, ko je svoj tretji gol v majici Šibenika zabil Ivan Dolček. Globoko v sodnikovem podaljšku, pa so dalmatinski oranžni zabili tretji gol. Pod njega se je podpisal junak tekme Čop s svojim drugim golom. Pri gostih iz Šibenika ni bilo v moštvu naših dveh legionarjev, ki slišita na ime Matija Rom in Nace Koprivnik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kje bo kariero nadaljeval Žan Rogelj?

Nekdanji nogometaš Triglava, ki je poleti 2019 zapustil Slovenijo, že tretjo sezono zapore…