Danes se na Hrvaškem obeta zelo zanimiva nogometna sobota, saj bomo lahko spremljali dva derbija. Na Kantridi bomo lahko spremljali tekmo med Rijeko in Dinamom, v Splitu pa bo večer zaznamovan z mestnim derbijem med Hajdukom in Splitom. Na tej tekmi bo svojo priložnost v vratih dalmatinskega ponosa zaradi poškodbe Kalinića dobil  Marko Ranilović. Mariborčan je klub, ki domuje na Poljudu okrepil med zimskim prestopnim rokom, ko je zapustil Zavrč.


Pred tekmo je za klubsko spletno stran spregovoril tudi nekaj besed in med drugim dejal, da se je nad dalmatinskim ponosom navduševal že v otroštvu. “Hajduk je ljubezen iz otroštva. Z družino smo med počitnicami letovali v Privlaki, ker pa je Hajduk igral v Zadru, smo seveda vsi odšli na tekmo. Ljubezen do Hajduka se je verjetno iz mojega očeta prenesla na mene, saj je bil sam velik navijač in je oboževal Ika Buljana,” je dejal 29-letni vratar, ki se po Madžarski dokazuje še pri južnih sosedih. Pogovor je nanesel tudi na počutje in zadovoljstvo v Splitu: “S prihodom k Hajduku so se moja pričakovanja izpolnila. Mesto in ljudje, ki so me lepo sprejeli medse, so mi zelo všeč.”

Ranilović pred današnjim mestnim spopadom pričakuje zmago, čeprav poudarja, da ima RNK Split kakovosten kader: “Pričakujem zmago, ki bi nam odprla vrata za uvrstitev v Evropo. Split ima dobro ekipo, ki bo na Poljudu še dodatno motivirana, kar pa je za klub kot je Hajduk normalno.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bijol in Lovrić izgubila v gosteh

Naši zahodni sosedje so bili minuli vikend dejavni na tekmah 21. kroga Serie A. To je bil …