Rok Štraus se bo po vsega pol leta morda znova vrnil na Poljsko, kjer je pred poletno selitvijo v grški Ergotelis tri leta igral za krakovsko Cracovio. 27-letni Mariborčan trenira z Widzewom iz Lodža, a pogodbe še ni podpisal.


Nekdanji član Maribora, Interja, Messine, Brescie, Salernitane in Celja se v Grčiji ni naigral, saj je v dresu Ergotelisa zbral vsega tri nastope in se tako kot Robert Kurež od rumeno-črnih poslovil predčasno. Če bo zadovoljil pričakovanja kluba bo znova združil moči z nekdanjim trenerjem pri Cracovii, Wojciechom Stawowyjem. Widzew, za katerega je pred časom igral tudi Denis Kramar, je bil še v minuli sezoni član elitne Ekstraklase, a so ga tudi finančne težave pahnile med drugoligaše, kjer klubu tudi v letošnji sezone ne kaže dobro, saj z devetimi točkami po dobri polovici sezone zaseda dno ligaške razpredelnice in za mesti, ki prinašajo upe za obstanek v ligi zaostaja že debelih dvanajst točk.

Štraus pa morda ne bo edini Slovenec v klubu, saj se vodstvu kluba dokazuje tudi Liridon Osmanaj, ravno tako produkt mariborske nogometne šole, ki se je v Sloveniji dokazoval v dresu Domžal in Aluminij, nazadnje pa je bil član albanskega prvoligaša Partizani.

  • Celjani podaljšali še s trojico

    V Knežjem mestu so danes podaljšali sodelovanje z še tremi igralci. Zvestobo so podaljšali…
  • Rok Štraus prva okrepitev Celjanov

    Vodstvo celjskega prvoligaša je le nekaj dni po končanju jesenskega dela že zavihalo rokav…
  • Nafta z novim napadalcem

     Z madžarskim denarjem podkrepljena lendavska Nafta, ki ima visoke cilje v letošnji 2. SNL…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner neporažen že 20 krogov

Tudi v 22. krogu francoske Ligue 2 se ni našel klub, ki bi na kolena uspel spraviti Le Hav…