Pri Heerenveenu so tudi uradno potrdili prestop Luke Zahovića. Kot smo poročali že včeraj, je zdaj že nekdanji napadalec z nizozemskim prvoligašem sklenil triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve leti. Danes so ga v klubu s severa Nizozemske predstavili tudi javnosti.


“Pripravljen sem na nov izziv,” je uvodoma dejal devetnajstletni napadalec, za katerega na klubski spletni strani niso pozabili omeniti, da je sin Zlatka Zahoviča, enega najboljših slovenskih nogometašev, ki je v preteklosti igral za Partizan, Porto, Valencio in Benfico. Za Zahovića mlajšega naj bi se poleg Heerenveena zanimali še nekateri evropski klubi, Luka pa je odločitev za selitev na Nizozemsko pojasnil, da ga pri tem ni gnala motivacija po denarju: “Denar ni moja motivacija, najpomembnejši je moj razvoj. Mislim, da je Heerenveen pravi klub za naslednji korak. Klub ima dober sloves, vzgojil je že veliko odličnih napadalcev,” je dodala nova moč kluba iz Frizije.

“Precej sva se pogovarjala z očetom, vendar sem na koncu dneva odločitev sprejel sam. Gre za mojo prihodnost,” je še dejal Mariborčan, ki je v nadaljevanju priznal, da s prilagajanjem na novo okolje ne bo imel težav, pripravljen je tudi na debi v modro-belem dresu, Heerenveen sezono odpira v torek: “Pripravljen sem. V Sloveniji smo že odigrali tri kroge državnega prvenstva, za sabo imam celotne priprave. Seveda bo potrebnega nekaj časa za prilagoditev, vendar upam, da bom to storil kar se da hitro.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kurtić in Turk bosta sodelovala z italijanskim zvezdnikom

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić in njegov mlajši rojak Martin Turk bosta v novi sezon…