Robertu Beriću in dunajskemu Rapidu ni uspelo. V skupinski del Lige prvakov se je prebil ukrajinski Šahtar iz Donecka, ki je po drami v povratnem obračunu, ta je bil zaradi nemirov na vzhodu Ukrajine odigran v Lvovu, z remijem 2:2 zadržal prednost s prve tekme. A kaj lahko bi bilo tudi drugače.


Ukrajinci so sicer hitro povedli, v 10. minuti je Šahtar v vodstvo s pravim evrogolom popeljal Marlos, a je bilo veselje Ukrajincev zgolj kratkočasno, vztrajnost Kainza je izkoristil Schaub in z bližine žogo zabil v domačo mrežo. V 22. minuti so Dunajčani povedli, Robert Berić je izsilil prekršek na robu kazenskega prostora, odgovornost pa je prevzel kapetan Hofmann, ki je s 17 metrov neubranljivo zadel v desni kot domačih vrat. A podobno kot pri vodstvu Šahtarja, tudi gostje niso dolgo držali prednosti, saj je bil izid v 27. minuti znova izenačen. Po predložku Srne eden od gostujočih branilcev žoge ni uspel izbiti, še več, namestil jo je na nogo Gladkega, ki je bil hitrejši od vratarja Novote. V drugem polčasu so domači nogometaši potek srečanja nadzirali vse do zadnjih minut in ko je bil v 88. minuti po drugem rumenem kartonu izključen Sonnleitner, se je že zdelo, da je obračun odločen. A sledil je dramatičen zaključek, ko so Dunajčani zapravili dve izvrstni priložnosti za zmago in skupinski del Lige prvakov.

V zadnji minuti rednega dela dvoboja se je po odličnem predložku Prosenika sam pred golom znašel prav naš Berić in, potem ko je verjetno žogo že marsikdo videl v ukrajinskem golu, po strelu z glavo meril mimo desne vratnice. Slednja je Šahtar rešila v peti minuti sodniškega dodatka, ko je Pjatov slabo posredoval po prostem strelu Petsosa, Prosenik pa je žogo z močnim strelom z bližine poslal zgolj v okvir vrat in ostalo je pri domači zmagi. Ukrajinci v skupinski del Lige prvakov, Dunajčanom in Beriću, v kolikor bo ta ostal med zeleno-belimi, pa Evropska liga.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

V prejšnji eri je branil za Olimpijo, sedaj zapušča Sarajevo

Iz vrst FK Sarajevo so sporočili, da njihove vrste zapušča Elvis Džafić, slovenski vratar,…