Jasmin Kurtić je znova zamenjal klubsko sredino. Belokranjskemu vezistu je s koncem minule sezone potekla posoja pri Fiorentina, danes je sklenil sodelovanje z Atalanto iz Bergama, ki jo je v minuli sezoni pred izpadom med drugoligaše rešil zamejski Slovenec Edoardo Reja.


Kot poroča La Gazzetta dello Sport je slovenski reprezentančni vezist z vodstvom modro-črnih sklenil štiriletno pogodbo, Atalanta pa je na račun Sassuola nakazala okrog 3,5 milijona evrov. Atalanta bo za 26-letnega nogometaša, ki je v Sloveniji igral za domačo Belo krajino in Gorico, že šesti klub na Apeninskem polotoku. Iz Gorice je prestopil v sicilijanski Palermo, ki ga je za leto dni posodil Vareseju, pred dvema letoma je Palermo zamenjal za Sassuolo, kjer pa je preživel vsega pol leta, saj so ga dobre igre najprej odpeljale v Torino, lansko poletje pa še v Firence, kjer je bil soigralec z Josipom Iličićem.

Kurtić se v minuli sezoni ni ravno naigral, skupno je nabral 28 nastopov, od tega 21 v državnem prvenstvu, v Serie A pa je dosegel tudi edini zadetek v vijoličastem dresu, že ob debiju je zatresel mrežo zdajšnjega delodajalca. Italijanski mediji so Kurtića s selitvijo v Bergamo povezovali že pozimi, ko pa do prestopa ni prišlo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kolmanič prvič na novem stadionu, ki je bil povsem poln

Žan Kolmanič, ki se je marca preselil v ZDA, kjer v Teksasu igra za Austin, je skupaj s sv…