Rok Kronaveter bo kariero nadaljeval v Romuniji. Potem ko se je jeseni razšel z madžarskim Györom, leta 2013 se je s klubom veselil tudi naslova državnih prvakov, je po nekaj tednih našel novega delodajalca in se za sodelovanje dogovoril s Petrolulom iz Ploiesti.


Slednjemu sicer po polovici sezone vsaj rezultatsko kaže izredno dobro, saj na ligaški lestvici zaostaja zgolj za vodilno Steauo, nekoliko manj spodbudna pa je finančna slika kluba, zaradi česar so ga med zimskim prestopnim rokom zapustili številni igralci, med njimi tudi 35-letni Adrian Mutu, ki je bil prvo ime rumeno-modrih. 28-letni Kronaveter je s štirikratnimi državnimi prvaki podpisal polletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja še za eno leto, ob tem pa za klubsko spletno stran dejal, da je vesel ponujene priložnosti, saj upa, da bo v dresu Petrolula spomladi uspešno nastopal in bo podaljšanje pogodbe zgolj formalnost.

Mircea Rednic, dolgoletni reprezentant Romunije, trenutno pa trener Ploiestija, je ob podpisu dogovora dejal, da gre za koristnega nogometaša z dobrimi priporočili. Kronaveter bo na hrbtu nosil enajstico.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ljubljenec navijačev Olimpije na pragu povratka v Ljubljano?

32-letni Celjan Nik Omladič naj bi bil v pogovorih za prestop v Olimpijo, kjer je med leto…