Robert Koren se je v soboto zmagoslavno vrnil v začetno enajsterico Hull Cityja in prispeval dva zadetka za visoko zmago nad londonskim Fulhamom. 33-letni Korošec je odigral enajsto ligaško tekmo v tej sezoni in se prvič vpisal med strelce.


Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste, ki je na angleških zelenicah prispeval že 51 zadetkov (prvi zadetek na tekmi s Fulhamom je bil torej jubilejni – 50. zadetek), pa je z odlično predstavo potrdil, da še ni za v staro šaro. Korena je namreč spletni portal WhoScored.com, ki velja za največji nogometno statistični portal, uvrstil v enajsterico kroga. Nekdanji član Dravograda, Celja, Lillestrøma in WBA je v enajsterici drugi najbolje ocenjeni nogometaš, takoj za soigralcem Tomom Huddlestonom.

Koren je bil v idealno enajsterico uvrščen tudi na uradni spletni strani angleškega prvenstva, kjer s pomočjo znanega podjetja, ki se ukvarja z računalniškimi igrami, enajsterico sestavljajo s pomočjo statističnega indeksa. Koren pa je bil v devetnajstem krogu najvišje ocenjeni nogometaš lige. Več o metodi ocenjevanja si lahko preberete tukaj.

Foto: WhoScored.com
WhoScored enajsterica kroga. Foto: WhoScored.com
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

BigRoy nogomet zamenjal za glasbo

Vemo, da se glasba in šport vedno tako ali drugače prepletata. Tako je domala pri vseh špo…