Robert Koren se je v soboto zmagoslavno vrnil v začetno enajsterico Hull Cityja in prispeval dva zadetka za visoko zmago nad londonskim Fulhamom. 33-letni Korošec je odigral enajsto ligaško tekmo v tej sezoni in se prvič vpisal med strelce.


Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste, ki je na angleških zelenicah prispeval že 51 zadetkov (prvi zadetek na tekmi s Fulhamom je bil torej jubilejni – 50. zadetek), pa je z odlično predstavo potrdil, da še ni za v staro šaro. Korena je namreč spletni portal WhoScored.com, ki velja za največji nogometno statistični portal, uvrstil v enajsterico kroga. Nekdanji član Dravograda, Celja, Lillestrøma in WBA je v enajsterici drugi najbolje ocenjeni nogometaš, takoj za soigralcem Tomom Huddlestonom.

Koren je bil v idealno enajsterico uvrščen tudi na uradni spletni strani angleškega prvenstva, kjer s pomočjo znanega podjetja, ki se ukvarja z računalniškimi igrami, enajsterico sestavljajo s pomočjo statističnega indeksa. Koren pa je bil v devetnajstem krogu najvišje ocenjeni nogometaš lige. Več o metodi ocenjevanja si lahko preberete tukaj.

Foto: WhoScored.com
WhoScored enajsterica kroga. Foto: WhoScored.com
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Snubci na vratih Jake Bijola

Kljub boju Udinese-ja do zadnjega kroga in s tem obstanka v Serii A, ne spremeni dejstva, …