Že v začetku tedna smo poročali, da bo Matej Pučko nogometno pot nadaljeval španski Osasuni. Koprčani so hitronogega Prleka posodili za obdobje enega leta, vendar ima španski drugoligaš po koncu sezone možnost, da nekdanjega mladega reprezentanta Slovenije tudi odkupi. Krilni nogometaš je bil včeraj tudi uradno predstavljen kot novinec v vrstah kluba iz Pamplone, kmalu zatem pa je že odigral tudi prvo tekmo.


“Stik je bil vzpostavljen že dobro leto nazaj in od tedaj sem spremljal Osasuno. Zdaj, ko se je znova pojavila možnost, prestopa nisem želel izpustiti iz rok. Sem se prišel za obdobje enega leta, vendar je moj namen tukaj ostati dlje,” je ob predstavitvi uvodoma dejal 21-letni nogometaš, ki je za Koper na 134 ligaških tekmah dosegel 23 zadetkov, včeraj pa se je že predstavil pristašem nove klubske sredine, saj je prijateljski obračun z Zaragozo, ki je sicer slavila z zadetkom Marca Bertrana v 55. minuti, pričel v začetni enajsterici Osasune. “Rad imam nogomet, ki se igra v Španiji, z veliko hitrosti in napadalne igre… Mislim, da posedujem hitrost in se lahko hitro prilagodim takšnemu načinu igre. Sem v odlični formi, vendar je potrebno iti korak za korakom in se prilagoditi zahtevam tekmovanja. S trenerjem sva se že pogovorila in očitno bom danes dobil nekaj minut, ne vem pa koliko,” je dejal nekdanji član Kopra, ki je na igrišču preživel celotno srečanje in v duelu z Ninom pustil dober vtis, saj so dvojec predvsem za igro v prvem polčasu pohvalili tudi na klubski spletni strani.

“Hitro se bom prilagodil, še posebej ko osvojim jezik. Navdušen sem nad odločnimi pogoji, igrišči, družbo in tudi hrano,” je še Pučko, ki je pred selitvijo v Koper igral še za Veržej, Muro 05 in Aluminij.

Foto: osasuna.es

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kurtić in Turk bosta sodelovala z italijanskim zvezdnikom

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić in njegov mlajši rojak Martin Turk bosta v novi sezon…