Za Kevinom Kamplom je odlično leto 2014, v katerem je v dresu Salzburga kazal odlične predstave in se skupaj s soigralci veselil državnega in pokalnega naslova, kronal s prestopom v vrste dortmundske Borussie, kar je bila pika na i odličnim dosežkom Slovenca.


V nemškem Solingenu rojeni vezist med zimskim premorom pobira predvsem priznanja in nazive, ki so plod minulih iger. Trenerji v avstrijski Bundesligi so Kamplu v letošnjem izboru namenili tretje mesto, zaostal je zgolj za Davidom Alabo in Jonathanom Sorianom, v Sloveniji je v glasovanju športnih novinarjev brez prave konkurence še drugič zapored osvojil naziv najboljšega slovenskega nogometaša leta, priznanja pa prihajajo tudi od drugod. Ameriški spletni portal Bleacher report je 24-letnega reprezentanta Slovenije tako uvrstil kar na prvo mesto seznama nogometašev, ki jih velja spremljati v letu 2015. Avtor članka je poudaril Kamplovo superiornost v avstrijski Bundesligi, zato ne čudi, da je prišlo do prestopa v vrste Borussie, pri kateri lahko in bo prispeval k značilni igri rumeno-črnih. Pri Bleacher reportu so še dodali, da imamo vse tehnične sposobnosti, da v rodni državi stori korak naprej.

Na drugo mesto so avtorji uvrstili Alexandra Lacazetta, nogometaša Lyona, Kampl pa je za sabo pustil ase kot so Morgan Schneiderlin, Ricardo Rodriguez, Nemanja Matić, Radja Nainggolan, Memphis Depay, Wilfried Bony in druge, ki so se že uveljavili v najmočnejših ligah na svetu. Kampl pa ni edini slovenski predstavnik na seznamu stoterice, na 89. mestu najdemo tudi Petra Stojanovića, mladega bočnega branilca Maribora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bijol in Lovrić izgubila v gosteh

Naši zahodni sosedje so bili minuli vikend dejavni na tekmah 21. kroga Serie A. To je bil …