Kevin Kampl je bil tudi letos uvrščen med najboljše nogometaše leta v Avstriji. Potem ko so ga v lanskem letu trenerji uvrstili na drugo mesto, je letos po glasovanju trenerjev zasedel tretje mesto. Znova je bil najboljši David Alaba, nogometaš münchenskega Bayerna.


Slednji je letos pometel s konkurenco, saj je za njega prvič glasovala vsa deseterica prvoligaških trenerjev. Alaba je naslov najboljšega nogometaša leta osvojil že četrtič zapored, 22-letni branilec pa je s tem ujel legendarnega Ivico Vastića, ki je nagrado prejel v letih 1995, 1998, 1999 in 2007. Pred Kamplom se je letos uvrstil še klubski soigralec Jonathan Soriano, slovenskemu reprezentantu pa so trenerji namenili deset točk. Na drugo mesto so ga postavili Damir Canadi (Altach), Franco Foda (Sturm) in Oliver Glasner (Ried), na tretje pa Walter Pops (Admira Wacker).

Ob tem se znova pojavljajo vsa glasnejša namigovanja, da bo svetlolasi vezist pozimi zapustil Mozzartovo mesto, po vsej verjetnosti se bo vrnil v bližino rodnega Solingena, saj največ zanimanja zanj kažeta bundesligaša iz Dortmunda in Leverkusna.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bijol in Lovrić izgubila v gosteh

Naši zahodni sosedje so bili minuli vikend dejavni na tekmah 21. kroga Serie A. To je bil …