Kevin Kampl je bil danes popoldne v španski La Mangi, kjer se dortmundska Borussia pripravlja na spomladanski del sezone, tudi uradno predstavljen kot novinec v vrstah rumeno-črnih. Navijači Borussie na svetlolasega vezista polagajo precej upov, tudi sam si želi čimprej pomagati klubu, za katerega je pesti stiskal že kot otrok.


“S prestopom so se mi uresničile otroške sanje. Kot otrok sem bil velik navijač Borussie. Upam, da bom lahko hitro pomagal moštvu, ki me je sprejelo zelo dobro, kar seveda olajša prilagajanje na novo okolje,” je uvodoma dejal v Solingenu rojeni Slovenec, ki je priznal, da je že zelo nestrpen. Kot vsestranski vezist je pojasnil, da lahko igra na katerikoli poziciji na sredini igrišča, prestop v vrste osemkratnih državnih prvakov pa označil kot korak naprej v karieri: “Pri 24 letih se čutim pripravljenega na  naslednji korak. Igra Borussie mi je pisana na kožo, tukaj sem v dobrih rokah. Izredno lepo je igrati z zvezdniki kot je Marco Reus. Prepričan sem, da se lahko tukaj sam še veliko naučim.”

“Praktično vse dolgujem Nemčiji, vendar pa imam družino tudi v Sloveniji in sem zato s to državo tesno povezan. Moja celotna družina ima slovenske potne liste, zato je bilo vedno jasno, da bom igral za Slovenijo,” je še povedala najnovejša pridobitev Borussie. Kampla, ki bo nosil številko 23, in soigralce spomladi čaka zahtevna naloga, saj se ekipa trenutno nahaja šele na sedemnajstem mestu ligaške razpredelnice, kar je precej manj od pričakovanj.

Za konec novinarske konference je svetlolasi vezist razkril še eno zanimivosti iz družine, s katero je tesno povezan: “Moja mama je pri 50 letih opravila vozniški izpit, da me je lahko vozila na treninge.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bijol in Lovrić izgubila v gosteh

Naši zahodni sosedje so bili minuli vikend dejavni na tekmah 21. kroga Serie A. To je bil …