Kevin Kampl je preživel uradni krst v dresu dortmundske Borussie. Obračun z matičnim Bayerjem je pričel v začetni enajsterici trenerja Jürgena Kloppa, ki na klopi rumeno-črnih v Leverkusnu še ni izgubil. Tudi tokrat je bilo tako, Borussia je svojo mrežo zadržala nedotaknjeno, a z osvojeno točko vseeno padla na zadnje mesto. Kljub temu so se v gostujočem taboru v en glas strinjali, da je bil storjen korak v pravo smer, s čimer se je strinjal tudi Klopp, ki je med drugim pohvalil tudi slovenskega reprezentanta, ki je že navdušil z nekaj potezami.


“Za prvič je pustil odličen vtis. Bil je samozavesten, živahen in dober,” je po tekmi dejal v Stuttgartu rojeni strokovnjak, ki sicer še vedno pogreša kar nekaj pomembnih adutov. A tudi Kampl je že ob prvem uradnem nastopu nakazal, da bo spomladi predstavljal pomembno orožje. Po zadnjem žvižgu sodnika je bil zato deležen precejšnje pozornosti, prostor so mu namenili tudi na uradni spletni strani Bundeslige. 24-letnega vezista so sprva povprašali po občutkih ob debiju, svetlolasi nogometaš pa je dejal, da so s točko in borbeno predstavo storili korak v pravo smer: “Glede na trenutno situacijo, smo z rezultatom zadovoljni. Sprejeli smo borbo. Vedeli smo, da lahko Bayer zaigra nekoliko bolj sproščeno kot mi. Jasno je bilo, da bodo domači igrali tekmo visokega pritiska in to ne bo nogometna poslastica. Videli smo tekmo s precej visokimi žogami in borbo na sredini igrišča, zato si nobena od ekip ni pripravila kaj prida priložnosti. Za nas je točka izredno pomembna. Moramo jih nabirati. Na srečo imamo v domači tekmi z Augsburgom že novo priložnost priti do naslednjih točk. Leverkusen lahko zapuščamo z občutki, da smo storili korak v pravo smer.”

(Foto: BVB)
(Foto: BVB)

Kampl se je v Leverkusnu naučil nogometne abecede, storil prve korake proti profesionalnemu nogometašu, tudi zaradi domačega trenerja Rogerja Schmidta, nekdanjega trenerja Salzburga, pa je bila vrnitev na kraj zločina še pod večjim drobnogledom. Slovenski reprezentant je priznal, da se je bilo lepo srečati s starimi prijatelji: “Bilo je zelo lepo, še posebej tukaj na mojem nekdanjem delovnem mestu v Leverkusnu. Srečal sem veliko straih prijateljev, videl precej znanih obrazov. Konec koncev sem bil trinajst let član Bayerja, tega ne pozabiš. Bila je lepa izkušnja. Vesel sem, da sem prestopil v Dortmund. Čaka nas še šestnajst tekem, v katerih želimo v želji po čimprejšnjem pobegu z dna lestvice osvojiti kar se da veliko število točk.”

“Vzdušje je bilo dobro, čeprav vseeno občutiš zunanji pritisk. Ampak kot ekipa smo se s tem skušali soočati na pozitiven način. Mislim, da ste lahko danes videli borbo, na igrišču smo se borili en za drugega, čeprav v nogometnem smislu vselej ni bilo tako uspešno. Tega, da vse ne bo funkcioniralo, smo se zavedali, zato je bilo pomembno, da smo se borili in se nismo pustili premagati, to smo dobro opravili. Tekmo z Bayerjem moramo sedaj odmisliti in se osredotočiti na sredo, saj nas čaka zahteven nasprotnik. Upam, da bo igra izgledala za odtenek bolje,” je o tekmi s farmacevti še dejal hitronogi nogometaš in se navezal že na prihodnjo tekmo, ko v Dortmundu gostuje Augsburg Tima Matavža, ki je sicer znova izven pogona. Čeprav je Borussia s točko padla na zadnje mesto, Kampl pravi, da se ne gre ozirati na lestvico, saj so razlike na dnu lestvice tesne: “Ne smemo se ozirati na lestvico. Ta se lahko namreč zelo hitro spremeni, saj si tekme sledijo ena za drugo in to je dobro, saj imamo možnost osvajati točke. Smo v dobri formi. Kot sem že dejal, verjamem, da smo storili pomemben prvi korak. Upam, da bomo v sredini tekmi zatresli mrežo Augsburga.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bijol in Lovrić izgubila v gosteh

Naši zahodni sosedje so bili minuli vikend dejavni na tekmah 21. kroga Serie A. To je bil …