Njegov prestop se je napovedoval že sredi poletja, a se je nato zgodil zasuk, saj je podaljšal zvestobo Salzburgu. Po pisanju domačih in tujih medijev so Kevina Kampla lovili številni klubi, poročanje o možnem prestopu v druščino najboljših lig na Stari celini ni utihnilo niti jeseni, ko je svetlolasi vezist prav tako kazal odlične predstave. Najpogosteje se je omenjala vrnitev v Leverkusen, k trenerju Rogerju Schmidtu, ki je Kampla pripeljal že v Salzburg, a na koncu si je slovenskega reprezentanta izborila bogatejša Borussia, s katero je Kampl sklenil dogovor do leta 2019.


“Dogovarjali smo se in jasno je bilo, da si obe strani želita dogovora. Nismo dolgo čakali, danes sem opravil medicinski pregled in podpisal pogodbo. Vse je šlo zelo hitro in lahko rečem, da sem zelo srečen,” je za slovensko nacionalno televizijo že včeraj povedal novinec v vrstah rumeno-črnih, ki jim v letošnji sezoni vsaj na domači fronti ne gre najbolje. Borussia je na zimski premor odšla kot predzadnja ekipa Bundeslige, a v Dortmundu ne zganjajo panike in še naprej zaupajo strategu Jürgenu Kloppu, saj zaostanek za četrtouvrščenim soimenjakom, Borussio iz Mönchengladbacha, znaša ulovljivih dvanajst točk. Zaostanek, ki ga bo možno ob dobrih spomladanskih predstavah nadoknaditi, Kampl upa, da tudi z njegovo pomočjo: “V Dortmund grem z razlogom, da pomagam ekipi. Nočem se skrivati, hočem se pokazati in trenerju dokazati že od prvega dneva. Borussia igra nogomet, ki ga ima sam najrajši, igrajo ofenzivno s ‘pressingom’ in to je za mene kot igralca najboljše.”

Foto: BVB.de
Foto: BVB.de

“To je eden največjih klubov v Nemčiji in tudi v Evropi, še posebej ko pogledamo zadnja leta,” je za RTV Slovenija še dejal slovenski reprezentant, ki je veliko zanimanja požel tudi med nemškimi mediji, kar je glede na višino odškodine, Borussia je za 24-letnega vezista bojda odštela kar dvanajst milijonov evrov, tudi povsem razumljivo. V Solingenu rojeni nogometaš je bil že otrok velik pristaš dortmundskega velikana, kar dokazuje tudi fotografija iz njegovega otroštva, ki so jo po potrditvi prestopa objavili tudi na klubski spletni strani. “Kot otrok sem bil velik navijač Borussie, tako je igranje za takšen klub uresničitev sanj,” je naklonjenost do Borussie za Sky Sports News potrdil tudi Kampl, ki ga slabše stanje na lestvici ne skrbi: “Takšno je le trenutno stanje, sam pa sem prepričan, da se bomo dobro pripravili na nadaljevanje, stanje ob koncu sezone pa bo povsem drugačno.”

Nemci bodo z državnim prvenstvom nadaljevali konec januarja, ko se bo pričela tudi druga polovica prvenstva. Če bo Kampl prepričal trenerja Kloppa, v kar seveda ne dvomimo, pa bi se lahko v dresu Borussie predstavil kar na stadionu matičnega Bayerja, pri katerem je preživel kar dvanajst let.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…