Medtem ko bodo slovenski prvoligaši danes odigrali tekme zadnjega jesenskega kroga, hrvaškega kolege do zimskega premora čakata še dva kroga. Če bo na slovenskih zelenicah danes več ali manj vse v znamenju obračuna med Domžalčani in Celjani, pa pri južnih sosedih precej zanimanja vzbuja dvoboj zagrebškega Dinama in Rijeke, ki se bo v prestolnici pričel ob 15. uri.


Gre namreč za obračun vodilnih moštev prvenstva, Rečani pa imajo priložnost, da se po zadnji tekmi uvodne polovice Zagrebčanom približajo na vsega točko zaostanka. Za kaj takega moštvo s Kvarnerja v prestolnici potrebuje zmago, a je ob tem potrebno dodati, da Rijeka v ligaških tekmah v Zagrebu ni slavila že vse od julija 2010, ko je bil izid 1:2 v korist gostov. Matjaž Kek, Mariborčan na klopi aktualnih pokalnih prvakov, ki imajo za razliko od svojih kolegov v modrih dresih še možnosti za evropsko pomlad, se zaveda, da njegove varovance na zelenici Maksimirja čaka zahtevna naloga, saj se sooča s precejšnjimi težavami glede sestave ekipe. Zaradi vremenskih težav je lahko Kek formo svojih varovancev pilil zgolj na igriščih z umetno travnato podlago, a na to temo dan pred tekmo ni želel polagati preveč pozornosti: “Dobro je, kadar se pred takšnim derbijem na prvem mestu govori o nogometu in o tem, kaj se bo dogajalo na igrišču. Moje razmišljanje je, da moramo razmišljati o sebi in se pripraviti do stanja, da damo vse od sebe in se pokažemo v najboljši luči. Prvi cilj in prva usmeritev so naše težave, skušamo biti boljši na področjih, ki so že dobre in popraviti pomanjkljivosti, ki v nekaterih preteklih tekmah niso bile dobre. Vselej je možno igrati bolje in od igralcev bom iskal le, da se osredotočimo in razmišljamo zgolj o sebi, z vsem dolžnim spoštovanjem do nasprotnika.”

Medtem ko bosta slovenska reprezentanta Miral Samardžić in Goran Cvijanović v kadru za tekmo, so za tekmo že odpadli Krstanović, Ayaji, Knežević in tudi odlični Brazilec Moises. Z dodatnim motivom bodo zagotovo zaigrali bivši nogometaši Dinama, to še posebej velja za Andreja Kramarića, za katerega naj bi se po nekaterih vesteh zagrel tudi torinski Juventus.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…