Včeraj, dan po tekmi v Vinkovcih, kjer je z odločitvijo, ki je Dinamu prinesla zmago, hrvaško javnost razburil sodnik Damir Batinić, je Matjaž Kek ‘proslavil’ četrto obletnico prevzema reškega moštva. Mariborčan je pogodbo z vodstvom Rijeke podpisal 27. februarja 2013.


“Presrečen sem, da sem prišel na Reko, lepo mesto s krasnimi in odprtimi ljudmi in dobrimi navijači, ki vedo, kaj je dober nogomet in da se je na Reki vselej igral. Vse se je odvilo zelo hitro, pogajanja so bila kratka. Danes sem igralcem zaželel dobro delo in rezultat, predvsem pa pošteno delo. Prepričan sem, da lahko opravimo dober posel in ustvarimo dober rezultat, če ne bi verjel v to, ne bi niti prišel,” je štiri leta nazaj dejal nekdanji selektor Slovenije.

Kek je z Mariborom že osvajal naslove državnega prvaka, letos je blizu tega, da mu podoben dosežek uspe še z Rečani, ki jih je doslej popeljal do naslova pokalnega in superpokalnega prvaka, zasedba s Kvarnerja pa je dvakrat igrala v skupinskem delu evropske lige. “Ko sem prišel, sem bil morda malce prestrašen, bal sem se odziva, da bodo ljudje dejali, kaj govori ta Slovenec. Preživel sem! Vesel sem, da sem dobil priložnost delati v okolju, ki je zahtevno. Nekdo od drugod verjetno misli, da mi je lahko, da imamo denar in lahko pripeljemo kogarkoli želimo, vendar ni ravno tako. Veliko pomoči sem imel v sodelavcih in navijačih, ki so ob nas. Vseeno pa vse te zgodbe spadajo v kronike, zanima me zgolj sredo in Osijek ter stalno dokazovanje. Priznam pa, da sem vesel in ponosen na zadnja štiri leta,” je pred jutrišnjim pokalnim dvobojem dejal Kek.

Štajerec je svojim varovancem prepovedal, da bi govorili o temah, ki se ne tičejo reškega moštva in mislim predvsem na nedeljsko dogajanje v Vinkovcih: “Vidimo, kaj se dogaja okoli nas, vendar moramo biti osredotočeni nase. Vstopamo v niz tekem, za katere živimo in delamo. Krasi nas dobro vzdušje, imamo privilegij, da v Zaprešić z nami potuje tisoč navijačev. Moramo razmišljati o tem, kako jih zadovoljiti. Že pred nekaj dnevi sem dejal, da je to zgolj začetek vsega dogajanja. Če želiš biti najboljši, se moraš dvigniti nad vse to, čeprav vem, da je o tem težje govoriti, kot pa dejansko storiti. Nenadzorovana čustva, takšna in drugačna, lahko škodijo, pa čeprav vem, da sem eksploziven.”

Kek ima pred pokalnim dvobojem z Osijekom nekaj težav s sestavo moštva, v nedeljo je za zamenjavo prosil Franko Andrijašević, težave imata tudi Ristovski in Elez, a na priložnost čakata tudi oba Slovenca, Roman Bezjak in Matic Črnic, ki je bil v pripravljalnem obdobju med najboljšimi v reškem dresu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …