Rečani so srečanje 24. kroga 1. HNL odigrali včeraj. Moštvo trenerja Matjaža Keka je še drugič v dobrem tednu gostovalo v prestolnici, še drugič zapored so se pomerili z zagrebško Lokomotivo. Potem ko je moštvo s Kantride v obeh pokalnih obračunih Lokomotivo razbilo, pa se je včerajšnja tekma končala z drugačnim razpletom.


Zmaga in tri točke so ostale doma, a po izjemno spornem razpletu. Rijeka je domačo mrežo načela že v deseti minuti, a je sodniška ekipa, z glavnim sodnikom Igorjem Križarićem na čelu, regularen zadetek Ivana Tomasova razveljavila zaradi domnevnega prepovedanega položaja, ki pa ga ni bilo. Ko je že kazalo, da se bosta ekipi razšli brez zmagovalca, je delivec pravice na sceno stopil v 88. minuti in postregel še s spornejšo odločitvijo, saj je po borbi Rukavine in Vešovića pokazal na belo točko, strel s katere je uspešno izvedel Leko in svoji ekipi priigral tri točke, s katerimi se je Lokomotiva drugouvrščenim Rečanom približala na dve točki zaostanka. Omenjena sodniška odločitev je Matjaža Keka razhudila do te mere, da je glasno protestiral in bil posledično tudi izključen, a na novinarski konferenci po tekmi ni želel preveč pogrevati dogodkov na in ob igrišču. “Čestitam svojim igralcem za željo, voljo in trud, Lokomotivi do konca prvenstva želim vse dobro. Hvala,” je uvodoma pristavil mariborski strateg, ki je Rijeko na zadnjih treh ligaških tekmah popeljal do dveh točk.

“Želim le, da nekdo iz kluba zaščiti igralce, ki sedaj jočejo v slačilnici. Mislim, da je bilo na stadionu toliko kamer, da nima smisla še kaj bolj podrobno komentirati. Po včerajšnjih rezultatih sem že pred tekmo vedel, kaj se bo zgodilo. Vedel sem, kaj nas čaka. Če sem bil upravičeno izključen, se ob tej priložnosti opravičujem. Vse drugo je bilo povedano z gestami takoj po tekmi,” je še dejal vidno razburjeni Kek, ki ni želel razpravljati o tem, kaj je vedel že pred začetkom tekme: “Nimam komentarja. Fantje se trudijo in igrajo po takšnih njivah, a neko doma z daljincem sedi v fotelju in se smeji. Izredno lepa reklama za hrvaški nogomet,” je še pristavil nekdanji selektor Slovenije. O tem, če je bila odločitev sodnikov pravilna ali ne, pa se lahko prepričati kar sami…

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bijol in Lovrić izgubila v gosteh

Naši zahodni sosedje so bili minuli vikend dejavni na tekmah 21. kroga Serie A. To je bil …