Zimski prestopni rok je za menjavo klubskega okolja izkoristil tudi Sven Karić Šoštarič. Mladinski reprezentant Slovenije se je poslovil od Ljudskega vrta, kjer v zadnjih tednih ni preživljal najbolj rožnatih časov.

Sin nekdaj odličnega bočnega branilca Amirja Karića z Mariborom ni želel podpisati pogodbe, zato naj bi ga vijoličasti, tako so pred časom poročali pri EkipaSN, tudi suspendirali. Zdaj je 18-letni branilec že nekdanji član vijolic, a visokorasli branilec nogometni poti ne bo nadaljeval v hrvaški prestolnici, v mladinskem pogonu Dinama, pri katerem se je v minulih tednih dokazoval na preizkušnji.

Karić mlajši je namreč že pred dnevi odpotoval v Derby, EkipaSN pa danes poroča, da je podpisal dveinpolletno pogodbo s klubom, v katerem že igra reprezentančni soigralec Timi Max Elšnik. Štajerski dvojec bo združil moči v Derby Countyju. Elšnik pri 18 letih že igra vidno vlogo v ekipi do 23 let, ki tekmuje v prvi diviziji Premier League 2.

Karić Šoštarič je v mladinskem prvenstvu za Maribor odigral 33 tekem, 62-krat pa je nastopil tudi v kadetskem prvenstvu. Gre za standardnega člana mladinskih reprezentančnih selekcij, za izbrano vrsto do 19 let je zbral že 24 nastopov, predlani pa je zaigral tudi na evropskem kadetskem prvenstvu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Robert Berić zadel ob visoki zmagi

Včeraj je dobro formo pred zborom slovenske nogometne reprezentance potrdil tudi napadalec…