Ralf Rangnick, športni direktor Red Bull Salzburga, je pred tedni priznal, da Kevin Kampl pri avstrijskih pokalnih in državnih preživlja zadnje mesece. Slovenski reprezentant bo Mozartovo mesto zapustil najkasneje po koncu sezone, a to ne pomeni, da bo zapustil tudi ‘družino’ Red Bulla.


Omenjeni Rangnick je namreč tudi športni direktor Leipziga, ki je ravno tako v lasti Red Bulla oziroma njegovega lastnika Dietricha Mateschitza. RB Leipzig v letošnji sezoni premierno nastopa med nemškimi drugoligaši, kjer mu kot novincu zaenkrat kaže odlično, saj po 13 krogih z 20 točkami zaseda sedmo mesto in je povsem blizu mestom, ki vodijo med nemško elito. V primeru uspeha in preboja v Bundesligo bi se lahko zgodilo, da bi marsikateri sedanji nogometaš Salzburga v prihodnji sezoni prestopil k severnim sosedom, na vzhod Nemčije. Alexander Zorniger, strateg Leipziga, je v pogovoru za nemški Sport Bild priznal, da bi si v svojem moštvu želel tudi svetlolasega Slovenca: “Kevin pozna filozofijo, ustreza tudi po kriteriju starosti. Glede na to, da igralec po koncu sezone zagotovo zapušča Salzburg, bi bilo neumno tega ne izkoristiti in mu ponuditi možnost. Končna odločitev pa bo nogometaševa.”

Kljub vsemu pa se morajo nemški ‘rdeči biki’ še prej prebiti med najmočnejše nemške klube, saj ne gre pričakovati, da bi Kampl v prihodnji sezoni igral med drugoligaši. Že zaradi tega, ker so se v minulih tednih znova prebudile govorice o možnosti prestopa v vrste Bayerja iz Leverkusna, kjer deluje Roger Schmidt, ki je Kampla pripeljal in vodil že pri Salzburgu. Možnost prestopa v Leipzig pa so pred časom že zanikali tudi v Kamplovem krogu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundži ni uspelo, Ludogorec v Zagrebu kar trikrat videl rdeče

Slovenski dvojec pri Ludogorcu, Ante Šimundža in Žan Karničnik, sta zaključila z boji za u…