Kevin Kampl v prihodnji sezoni ne bo več član Red Bull Salzburga. Zaenkrat sicer še ni jasno kje bo svetlolasi vezist nadaljeval nogometno pot, a je Ralf Rangnick, športni direktor ‘rdečih bikov’ potrdil, da se bodo poti obeh strani kmalu razšle, če ne že pozimi, pa zagotovo poleti.


“Že pred meseci je jasno povedal, da nikakor ne bi želel v avstrijskem prvenstvu odigrati še četrte sezone. Kevin bi spadal v katerokoli ekipo nemške Bundeslige,” je za Salzburger Nachrichten dejal nekdanji trener Schalkeja in Hoffenheima, ki zadnji dve leti opravlja delo športnega direktorja pri avstrijskih državnih prvakih, ki jih bo po koncu letošnje sezone zapustil tudi talentirani brazilski branilec Ramalho, saj ne bo podaljšal pogodbe. A dvojec bi se lahko še s katerim od zdajšnjih nogometašev Salzburga, omenja se tudi vratar Peter Gulacsi, preselil k severnim sosedom, na vzhod Nemčije, v Leipzig, kjer je Didi Mateschitz ustanovil sestrski klub, ki se je poleti prebil med nemške drugoligaše, kjer pa mu zaenkrat kaže odlično, saj se po dvanajstih krogih nahaja na tretjem mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije za popolnitev elitne Bundeslige.

Kot se verjetno spomnite, s(m)o Kampla iz Salzburga v tujino selili že pred začetkom letošnje sezone, a nato iz prestopa ni bilo nič, še več, v Solingenu rojeni nogometaš je poleti podaljšal pogodbo z vodstvom kluba, a glede na odlične predstave se zdi, da je avstrijsko Bundesligo vseeno že prerasel. In kje bi ga najraje videli sami?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Verbič in Gnezda Čerin prispevala k zmagi Panathinaikosa

V 6.krogu grške Superlige smo lahko ponovno spremljali Panathinaikos, katerega barve brani…