Pri severnih sosedih so s sosedskim obračunom Grödiga in Salzburga zaključili s trinajstim krogom Bundeslige. Solnograška kluba sta se razšla z remijem, pomemben delež k temu pa je prispeval tudi Kevin Kampl.


Obračun se ni začel po željah ‘rdečih bikov’, saj Johnny Reyna, ki ga je v Grödig posodil ravno Salzburg, že v sedmi minuti srečanja zatresel mrežo gostov in domače povedel v presenetljivo vodstvo. Mladi Perujec pa s tem ni zaključil z nagajanjem svojemu klubu. Še pred tem je na sceno stopil naš reprezentant in po podaji Sabitzerja, ki je bil z asistenco in zadetkom prvi junak gostov, preigral enega od domačih branilcev in z zvitim strelom z desnico matiral domačega vratarja Stankovića. Če se je zdelo, da bo Kampl z izenačujočim zadetkom Salzburg povedel v preobrat, pa je v 34. minuti sledil prelomni trenutek srečanja.  Vratar Gulacsi je v kazenskem prostoru podrl strelca prvega zadetka, Reyno, sodnik Lechner pa je pokazal na strel z bele točke, ki ga je izkoristil Huspek in poskrbel za novo vodstvo domačih. Salzburžani so devet minut pred koncem srečanja vseeno prišle do točke in izenačenja, z diagonalnim strelom v daljši vratarjev kot je za drugo izenačenje poskrbel že omenjeni Sabitzer. Še pred tem so gostje ostali brez brazilskega napadalca Alana, ki so ga zaradi poškodbe z igrišča odnesli na nosilih.

Grödig, ki med prvoligaši igra šele drugo sezono, lani pa ga je vodil zdajšnji trener Salzburga, Adi Hütter, je v šestem poizkusu prišel do prve točke v tekmah s Salzburgom, ki je kljub remiju ostal na vrhu ligaške razpredelnice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…