Pri severnih sosedih so s sosedskim obračunom Grödiga in Salzburga zaključili s trinajstim krogom Bundeslige. Solnograška kluba sta se razšla z remijem, pomemben delež k temu pa je prispeval tudi Kevin Kampl.


Obračun se ni začel po željah ‘rdečih bikov’, saj Johnny Reyna, ki ga je v Grödig posodil ravno Salzburg, že v sedmi minuti srečanja zatresel mrežo gostov in domače povedel v presenetljivo vodstvo. Mladi Perujec pa s tem ni zaključil z nagajanjem svojemu klubu. Še pred tem je na sceno stopil naš reprezentant in po podaji Sabitzerja, ki je bil z asistenco in zadetkom prvi junak gostov, preigral enega od domačih branilcev in z zvitim strelom z desnico matiral domačega vratarja Stankovića. Če se je zdelo, da bo Kampl z izenačujočim zadetkom Salzburg povedel v preobrat, pa je v 34. minuti sledil prelomni trenutek srečanja.  Vratar Gulacsi je v kazenskem prostoru podrl strelca prvega zadetka, Reyno, sodnik Lechner pa je pokazal na strel z bele točke, ki ga je izkoristil Huspek in poskrbel za novo vodstvo domačih. Salzburžani so devet minut pred koncem srečanja vseeno prišle do točke in izenačenja, z diagonalnim strelom v daljši vratarjev kot je za drugo izenačenje poskrbel že omenjeni Sabitzer. Še pred tem so gostje ostali brez brazilskega napadalca Alana, ki so ga zaradi poškodbe z igrišča odnesli na nosilih.

Grödig, ki med prvoligaši igra šele drugo sezono, lani pa ga je vodil zdajšnji trener Salzburga, Adi Hütter, je v šestem poizkusu prišel do prve točke v tekmah s Salzburgom, ki je kljub remiju ostal na vrhu ligaške razpredelnice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za Šporarja tokrat v igri Ligue 1?

Sporting iz Lizbone, kjer je Ljubljančan začel prejšnjo sezono, na Šporarja naj ne bi več …