Kevin Kampl je dobil novo potrditev, da je za njim odlično leto. 23-letni vezist je bil izbran za drugega najboljšega nogometaša v Avstriji, pred njega pa se je uvrstil le David Alaba, ki je z Bayernom letos osvojil naziv najboljše ekipe v Evropi.


V izboru najboljšega nogometaša je sodelovalo vseh deset trenerjev klubov avstrijske Bundeslige, ki niso smeli glasovati za nogometaše iz svojih ekip, svoje glasove pa so oddali tudi nogometaši, ki si kruh služijo v avstrijskem prvenstvu in avstrijski nogometaši, ki igrajo v tujini. Da je drugo mesto povsem zasluženo, dokazuje že podatek, da je član Salzburga in slovenske reprezentance v letu 2013 v vseh tekmovanjih skupno dosegel 15 zadetkov in prispeval kar 25 asistenc, s čimer je vzbudil tudi precej zanimanja pri večjih klubih.

Tretje mestu je pripadlo Špancu Jonathanu Sorianu, ki je sicer soigralec Kampla, David Alaba pa je naziv najboljšega nogometaša Avstrije osvojil še tretjič zapored, kar doslej ni uspelo še nobenemu nogometašu, odkar od leta 1984 poteka izbor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Snubci na vratih Jake Bijola

Kljub boju Udinese-ja do zadnjega kroga in s tem obstanka v Serii A, ne spremeni dejstva, …