Jürgen Klopp je v prvem spomladanskem krogu Kevinu Kamplu po pričakovanjih namenil mesto v začetni enajsterici, a tudi Slovenec v Leverkusnu Borussie ni zmogel popeljati do pete ligaške zmage v letošnji sezoni.


Obračun se je namreč končal brez zadetkov, spremljali smo igro polno tempa, a z dokaj malo priložnosti. 24-letni Kampl je srečanje z Bayerjem odigral v celoti, članski reprezentant, Klopp ga je v uvodu postavil na položaj desnega krilnega vezista, pa je bil eden izmed boljših in vidnejših posameznikov v rumeno-črnem. Želje in motiva mu proti matičnemu klubu ni manjkalo, kar se je poznalo tudi po številu pretečenih kilometrov, saj je po statistiki uradne ligaške spletne strani pretekel kar 12,2 kilometra, kar je največ v gostujočem taboru. Po enem izmed prekrškov pa je v 39. minuti tudi porumenel, medtem ko njegov strel sredi drugega polčasa ni predstavljal večjega dela domačemu vratar Lenu.

Dortmundčani se iz gostovanja pri petouvrščeni ekipi Bundesligi tako vračajo s šestnajsto točko, a so po prvem krogu nadaljevanja znova na dnu ligaške lestvice, saj je Freiburg popoldne po zmagi na Frankfurtom, bilo je 4:1, poskočil na trinajsto mesto.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…