Roger Schmidt ni več trener Kevina Kampla. Za zdaj že nekdanjega stratega Bayerja je bil po medli sezoni usoden včerajšnji poraz v Dortmundu. Leverkusenčani so pri nekdanjem klubu Kampla izgubili s kar 6:2.


“V luči trenutnega rezultatskega razvoja smo po podrobni analizi in posvetovanjih prišli do sklepa, da je razhod boleč, a neizbežen za nadaljni razvoj in dosego ciljev Bayerja,” je za klubsko spletno stran pojasnil predsednik Michael Schade, ki je v nadaljevanju dodal, da kljub vsemu obžaluje slovo Schmidta: “Osebno je izjemno žal, saj se lahko Rogerju Schmidtu zahvalimo za veliko doseženega. V času njegovega mandata smo se trikrat uvrstili v skupinski del lige prvakov. Ob tem smo sledili tudi naši filozofiji uveljavljanja talentov in razvoja mladih nogometašev, ki smo jih oblikovali v reprezentante.”

Kdo bo Schmidta, ki je s Kamplom sodeloval že v Salzburgu, nadomestil na klopi Bayerja, še ni znano, a naslednika čaka zahtevna naloga, saj farmacevti na devetem mestu lestvice za četrtim Hoffenheimom zaostajajo že debelih enajst točk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…