Zlatko Zahovič je v začetku tedna razhudil nemalo pristašev Maribora, saj je po uvodnem porazu s Celjem in nekaj dni pred večnim derbijem z Olimpijo nepričakovano odstavil trenerja Krunoslava Jurčića. Mariborčani tudi po menjavi trenerja in vrnitvi Darka Milaniča niso uspeli doseči zadetka, kar je bil po besedah mariborskega športnega direktorja eden od razlogov za trenersko rošado.


Ne vemo, če je Jurčić včeraj iz Zagreba spremljal predstavo svojih bivših varovancev, so se pa medtem o nekdanjem strategu Maribora razpisali na Poljskem, saj so ga tamkajšnji mediji znova povezali s selitvijo na klop krakovske Wisle. Kot smo pisali že včeraj, so Krakovčani tudi po zaslugi zadetka Bobana Jovića v petek iztržili točko proti Piastu Uroša Koruna in Saše Aleksandra Živca, a v zaključnih sekundah zapravili tudi enajstmetrovko za zmago, brez katere je Wisla ostala že deseto tekmo zapored. Boban Jović, Denis Popović se s 25 točkami nahajajo tik nad dnom lestvice, zato v taboru trinajstkratnih prvakov že vlada nekaj panike. Bi lahko krizo reševal prav Jurčić? Osrednji akter zgodbe je za poljski Eurosport.Onet že zavrnil stik z vodstvom kluba. “Nimam ponudbe iz Poljske, niti nisem bil v stiku s predstavniki Wisle. Gre zgolj za novinarske špekulacije, ki pa ne držijo,” je uvodoma poudaril Jurčić, ki pred dnevi ni skrival začudenosti in tudi šoka nad odločitvijo Zlatka Zahoviča.

“Drži, da so me v Wislo že vabili, a od tega je minilo že skoraj eno leto. A niti tedaj se nisem pogovarjal direktno s poljskim klubom, ampak z agentom, ki mi je želel priskrbeti službo v vaši državi,” je še zaključil nekdanji strateg Maribora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…