Tudi v zimskem prestopnem roku gre pričakovati, da bo precej Slovencev menjalo svojega delodajalca. Že prve dni januarja sta za menjavo klubskega okolja izkoristila dva Slovenca. Dragan Jelić se je preselil v Avstrijo, Davor Škerajnc bo nogometno pot nadaljeval pri zahodnih sosedih Italijanih.


Škerjanc se je po skoraj treh letih jeseni vrnil na slovenska igrišča, a se v koprskem dresu ni ravno naigral. Za kanarčke je zbral vsega pet nastopov, pod vodstvom sedanjega stratega Slavka Matića je zaigral zgolj enkrat, po zaključku jesenskega dela sezone pa je sledila še novica, da se je tudi krilni nogometaš poslovil od Bonifike. Primorec, ki je v prvoligaški konkurenci odigral že 233 tekem, bo spomladi igral na Tržaškem, za Unione Triestino, naslednico kluba, ki je v preteklosti igral tudi v Serie A. Škerjancu se je v klubu, ki nastopa v četrtem rangu italijanskega nogometa, v teh dneh pridružil še en bivši kanarček, Daniel Bradaschia.

V četrtem razredu avstrijskega nogometa pa bo v nadaljevanju sezone igral Dragan Jelić. Mariborčan je po slovesu od Rudarja jeseni nastopal za poljskega drugoligaša Chojniczanka, v dresu katere pa se ni naigral. V enajstih tekmah je zbral zgolj 346 minut, dosegel pa le zadetek. Napadalec, ki se je v slovenskem državnem prvenstvu podpisal pod šestdeset golov, bo spomladi član štajerskega Voitsberga.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…