Argentinski Slovenec Javier Grbec se je v minuli sezoni dokazoval med argentinskimi prvoligaši. V dresu Temperleyja, ki mu je leto pred tem pomagal do preboja med najboljše klube v državi, je dosegel štiri zadetke in tako pristavil svoj delež k temu, da je klub obstal v prvoligaški konkurenci.


Kljub temu pa v novi sezoni ne bo član kluba iz Buenos Airesa, saj se je nekdanji nogometaš ptujske Drave in Aluminija odločitev za vrnitev v Čile, kjer je v preteklosti že igral. V letih 2012 in 2013 je bil član Uniona San Felipe oziroma Nublenseja, v letos pa bo nosil dres Cobresala. Gre za klub iz majhnega rudarskega mesteca El Salvador, v katerem živi vsega sedem tisoč prebivalcev, kljub temu pa se lahko klub pohvali s stadionom za dvajset tisoč gledalcev.

Klub so leta 1979 ustanovili prav rudarji, v njem pa je člansko kariero pričel tudi sloviti napadalec Ivan Zamorano, kasneje tudi član Reala in Interja. Cobresal je bil leta 1987 čilski pokalni prvak, lani pa je dobil drugi del državnega prvenstva, t.i. Clausuro, ter si priigral tudi mesto v skupinskem delu Cope Libertadores, v katerem bo Čilencem pomagal tudi Grbec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…