Jasmin Kurtić v prihodnji sezoni, kot smo že poročali, klubske garderobe ne bo delil z dobrim prijateljem Josipom Iličićem. Belokranjec je včeraj prestopil v vrste Atalante in s klubom iz Bergama, ki je po pisanju La Gazzette dello Sport Sassuolu nakazal 3,5 milijona evrov, sklenil kar štiriletno pogodbo.


Slovenski reprezentant je včeraj popoldne za spletno stran novega delodajalca že spregovoril nekaj besed in uvodoma poudaril, da je vesel prihoda v sredino, ki želi napredovati. “Izjemno sem vesel, prišel sem v pomembno in resno ekipo, polno vneme. Klub želi rasti, čeprav je bila minula sezona zahtevna in zapletena. A to se dogaja, zgodilo se je tudi meni, položaj je bil rešen, kar je najpomembneje, cilj obstanka je bil dosežen,” je uvodoma dejal nekdanji vezist Palerma, Vareseja, Sassuola, Torina in Fiorentina, ki si bo tako že v kratkem nadel še dres šestega italijanskega kluba, v katerem želi dati vse od sebe, tudi zaradi zvestih navijačev: “Atalanta ima navijače, ki so moštvu izredno blizu. Navijače od tebe zahtevajo, da na igrišču pustiš srce. Hočem igrati dobro in dati vse od sebe, ne le 100, temveč 120 odstotkov.”

Kurtić v klubu iz Lombardije ne bo edini Slovenec, saj je klub pred izpadom med drugoligaše spomladi rešil zamejski strokovnjak Edoardo Reja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kurtić in Turk bosta sodelovala z italijanskim zvezdnikom

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić in njegov mlajši rojak Martin Turk bosta v novi sezon…