Domžalčani v minulih letih v mladinskih selekcijah delajo več kot odlično. Potem ko sta mladinska in kadetska ekipa osvojili dvojni naslov, jima podobno dobro kaže tudi letos, saj sta obe selekciji na zimski odmor odšli na prvem mestu. Domžalska nogometna šola iz leta v leto navrže kopico talentiranih nogometašev, češnjo na vrhu torte le-teh pa zagotovo predstavlja Jan Mlakar, ki bo spomladi nogometno pot nadaljeval pri Fiorentini.


“V šestih letih sem izjemno napredoval. Trenerji so me naučili veliko novih stvari in so najbolj zaslužni, da sem lahko že tako mlad prestopil v Fiorentino. Pomagali so mi na moji poti in zato jim bom za vedno hvaležen. Vadil sem pod vodstvom Primoža Jeršina, Mileta Stankovića, Dejana Dončića ter Darka Birjukova in prav od vsakega sem odnesel nekaj novega,” je ob slovesu od dosedanjega kluba dejal eden od najbolj dragocenih draguljev slovenskega nogometa. Svoj sijaj je dokazal že pred časom, ko je z ekipo do 15 let v Manchestru na Nike Premier Cupu osvojil tretje mesto, v dresu kadetske izbrane vrste pa se je že dokazal tudi na mednarodni sceni. Zato pač ne čudi, da so si usluge obetavnega mladeniča pri Fiorentini zagotovili že lani februarja, ko je bil Mlakar star šele 15 let in zaradi starostne omejitve še ni smel prestopiti v Firence: “Ponudila se mi je izjemna priložnost, ki jo dobijo le redki in moral sem jo zgrabiti. Ne bi bilo pa prav nič narobe, če bi se moj razvoj nadaljeval v Domžalah, saj se velika pozornost posveča mladimi igralcem in v zadnjih šestih letih je delo v mlajših selekcijah močno napredovalo. Klub skrbi za izobraževanje trenerjev in posledično so tudi treningi izjemno zanimivi in kvalitetni. Večkrat sem bil že v Firencah in moram priznati, da so treningi zelo podobni. Delo poteka na zelo visoki ravni.”

Mlakarja v Firencah, kjer mu bosta vsaj za zdaj, če ne bosta prehitro zapustila stadiona Artemio Franchi, v pomoč tudi Josip Iličić in Jasmin Kurtić, čaka precej zahtevnejša konkurenca, česar pa se nogometaš zaveda in kljub mladosti razmišlja izjemno trezno: “Ne pričakujem, da bom tudi v Firencah izstopal v takšni meri kot sem tukaj. Na enem mestu je zbranih veliko odličnih igralcev, tako da me čaka oster boj za minute in mesto v ekipi. Glede na to, da se tako mlad odpravljam v tujino, pričakujem tudi določene krize, vendar verjamem, da jih bom uspel premagati.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…