Legija slovenskih trenerjev v tujini se je po Darku Milaniču, ki je moral klop Leeds Uniteda zapustiti po sobotnem porazu z Wolverhamptonu, danes zmanjšala še za enega stratega. Klop Bistre, novinca med hrvaškimi drugoligaši, je moral presenetljivo zapustiti Iztok Kapušin.


Odhod 40-letnega Brežičana je še toliko bolj presenetljiv, potem ko je Kapušin Bistro popeljal do pozitivnega niza rezultatov. Bistra, ki je v lanski sezoni v 3. HNL center osvojila drugo mesto in si zagotovila zgodovinsko napredovanje med drugoligaše, je bila med petim in dvanajstim krogom neporažena sedem zaporednih tekem. Kapušin je moštvo v trinajstih ligaških krogih s štirimi zmagami in petimi remiji popeljal do sedemnajstih točk. Ob tem je ekskluzivno za SNPortal dejal, da je odločitev vodstva presenetila tudi njega: “Na začetku je uprava kluba precenila zmožnosti nekaterih igralcev, ki so nosili glavno breme v 3. HNL center. Rezultati so bili slabi, saj smo se nahajali na dnu lestvice. Uprava je uvidela, da nismo konkurenčni in pripeljala še nekaj zelo kvalitetnih igralcev. Kmalu so na igrišču stvari izgledale bistveno drugače. Lahko rečem, da smo po četrtem krogu, ko smo tudi ob izdatni pomoči sodnikov izgubili v Vinkovcih, nanizali sedem tekem brez poraza in se pomikali proti vrhu lestvice. Uprava kluba je pod pritiskom lokalne oblasti želela na svoji klopi domačega človeka. Mislim, da je to tudi glavni razlog za mojo menjavo. Čas bo seveda pokazal, če je tudi opravičeno.”

Foto: sportnews-hr.info
“Na svoji klopi so želeli domačega trenerja.” (Foto: sportnews-hr.info)

Slovo je bilo zato nekoliko grenko, a Bistro zapušča z dobro zapuščino, saj je pri južnih sosedih pustil velik pečat: “Kot trener moraš vedeti, da bo slej kot prej prišel tudi trenutek slovesa. Je pa res, da me je nenadna zamenjava presenetila, saj se je zgodila v trenutku, ko smo imeli res odlične rezultate. Bistra je bila pred prvenstvom v vseh pogledih ‘avtsajder’, nato pa smo iz tekme v tekmo dokazovali, da bomo trd oreh prav za vsakega nasprotnika. Zaradi vseh teh stvari je morda slovo bolj grenko, hkrati pa me veseli dejstvo, da sem na Hrvaškem v zelo kratkem obdobju pustil velik pečat in da ljudje znajo ceniti moje delo. Sem v najboljših trenerskih letih, poln znanja in energije in želim si, da bi v novi sredini to ponovno dokazal.”

Kapušin upa, da bo kmalu našel novi angažma, po tem ko se je dokazal pri južnih sosedih, bi se želel preizkusiti še na domači sceni, kjer je sicer v preteklosti že deloval, a tokrat meri nekoliko višje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…