Domžalčani imajo eno najboljših nogometnih šol v Sloveniji, kar dokazuje že bežen pogled na lestvice mladinskih tekmovanj. V mladinskem prvenstvu in prvenstvu starejših dečkov zasedajo sam vrh lestvice, med kadeti pa so tik pod vrhom, na drugem mestu. Dokaz o dobrem delu je lansko leto prišel tudi iz angleškega Manchestra, kjer je ekipa na svetovnem tekmovanju ekip do 15 let Nike Cup osvojila tretje mesto.


Vodstvo kluba pa je novo potrditev dobrega dela dobili tudi iz strani italijanske Fiorentine, ki je iz Domžal v svoje vrste zvabila vsega 15-letnega Jana Mlakarja, o čemer se je sicer šušljalo že nekaj časa. Mlakar, ki je standardni član reprezentance do 16 let, se je v klub ob Kamniški Bistrici preselil pred petimi leti in se že pri trinajstih letih udeležil preizkušnje pri AS Romi, v lanskem letu pa je prispeval levji delež k uspehu na že omenjenem tekmovanju Nike Cup. Kljub petnajstim letom je bil v jesenskem delu sezone član kadetskega moštva in na sedemnajstih tekmah zabil tudi šestnajst zadetkov, kar ga uvršča na drugo mesto ligaške lestvice strelcev. Nadarjeni nogometaš se bo na Apeninski polotok preselil čez leto dni, do tedaj pa bo še naprej igral za mladinske selekcije domžalskega kluba in bo imel na ta način dovolj časa, da se kvalitetno pripravi na prestop v zahtevnejše okolje. Klub iz Firenc je za obetavnega napadalca odštel visoko odškodnino, ki bi lahko ob dobrih igrah nogometaša v prihodnosti postala tudi rekordna, kar je za spletno stran domžalskega kluba potrdil športni direktor Matej Oražem: “Odškodnina je razdeljena na fiksni in variabilni del, oba pa imata tudi določen terminski plan. Že sam fiksni del odškodnine se uvršča med pet največjih prestopov v zgodovini Nogometnega kluba Domžale, če pa bo Jan nadaljeval z odličnimi igrami tudi v Firencah, lahko ta prestop postane tudi rekorden v zgodovini našega kluba.”

Čeprav bo Mlakar sprva igral za mladinske selekcije vijoličastih, pa se bo v Firencah pridružil še enemu Slovencu Josipu Iličiću. Tako kot pri vseh večjih prestopih v Italijo v zadnjih časih, je vlogo posrednika opravljal priznani agent Amir Ružnić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jaka Bijol utrpel zlom stopalnice

Jaka Bijol je po reprezentančni pravljici, v nedeljo gostoval pri Romi. Proti domači zased…