Srbski mediji, podatke sta razkrila Mondo in Novosti, so se razpisali o plačilnem seznamu beograjskega Partizana, ki bo po menjavi vodstva posegel tudi po spremembi na trenerskem stolčku, saj naj bi Marka Nikolića zamenjal Ivan Tomić.


Med najbolje plačanimi nogometaši je po pisanju srbskih medijev tudi slovenski reprezentant Branko Ilić, je ob poletnem prestopu z vodstvom črno-belih sklenil dogovor, po katerem mu na letni ravni pripada 160 tisoč evrov. S tem si skupaj z branilcem Miroslavom Vulićevićem deli tretje mesto na listi najbolje plačanih nogometašev Partizana, pred 31-letnim Ljubljančanom sta le Saša Ilić in Danko Lazović. Slednji letno vsaj na papirju zasluži 200 tisočakov, Ilić pa prejme 20 tisoč evrov manj. Proračun Partizana po navedbah srbskih medijev znaša med 11 in 13 milijonov evrov, dobra petina sredstev pa pripada nogometašem, dobrih 2,25 milijona evrov. Zgolj za primerjavo, Maribor je v letu 2013 skupno z nagradami za uspehe, ki sicer predstavljajo dobršen del izplačil, za plače nogometašev namenil malce čez 3,2 milijona evrov.

Ob tem je potrebno še poudariti, da podobno kot pri mestnem rivalu Crveni zvezdi, plače zamujajo tudi v taboru Partizana.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundži ni uspelo, Ludogorec v Zagrebu kar trikrat videl rdeče

Slovenski dvojec pri Ludogorcu, Ante Šimundža in Žan Karničnik, sta zaključila z boji za u…