Slovensko zastopstvo v tujini je od včeraj bogatejše še za enega trenerja. V drugo hrvaško ligo, v kateri je slovenske barve nazadnje zastopal Iztok Kapušin, ki danes uspešno vodi Celje, se je preselil Stane Bevc. 55-letnik se je preselil na klop Segeste iz Siska.


Bevc se v trenerski posel vrača po nekaj letih premora, v zadnjem času je večkrat opravljal tudi vlogo strokovnega komentatorja tekem slovenskega državnega prvenstva. Na slovenskem prvoligaškem prizorišču je Bevc nazadnje vodil Celje, pred tem je bil tudi trener Šmartnega ob Paki, kranjskega Triglava, Bonifike in drugih klubov. Bevca čaka v Sisku zahtevna naloga, saj se najstarejši hrvaški klub, ki letos praznuje že 110 let delovanja, bori za obstanek med drugoligaško druščino. Rdeče-beli se po 22 krogih z 21 točkami nahajajo na enajstem mestu dvanajstčlanskega lestvice.

Novopečeni strateg Segeste je nasledil Krešimirja Ganjta, ki je tik pred nadaljevanjem prvenstva zamenjal Daria Kovačevića. Ganjta je s klopi Segeste odnesel slab vstop v nadaljevanje tekmovanja, saj je v treh pomladanskih krogih moštvo popeljal do vsega točke. Bevc je včeraj že vodil prvi trening, uvodna preizkušnja ga čaka jutri, ko moštvo iz Siska čaka gostovanje pri drugi ekipi Dinama.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…