Dejan Lazarević in Rene Krhin nista bila edina velika upa slovenskega nogometa, ki sta na zadnji dan zimske nogometne tržnice zamenjala klubske barve. Prvi je bil posojen v Sassuolo, drugi pa je zapustil italijanskega meje in prestopil k španski Cordobi, preko angleško-škotske meje pa je skočil tudi Haris Vučkić.


Domžalčan bo spomladi igral za Glasgow Rangerse, kamor ga je vodstvo Newcastle Uniteda v paketu petih nogometašev posodilo do konca letošnje sezone. Padli velikan, ki se želi že letos vrniti med najmočnejše škotske klube, je dan po sklenitvi dogovora Vučkića ter tudi Gaela Bigirimano in Remieja Streeta predstavil sedmi sili. “Vesel sem tukaj in ker sem dobil priložnost za igranje nogometa. Dal bom vse od sebe in naredil vse za to, da se bo ta gigant vrnil v škotsko Premier League,” je zbranim novinarjem dejal 22-letni nogometaš, ki je v nadaljevanju vseeno priznal, da je bil ob uvodni omembi možnosti posoje v Rangerse nekoliko skeptičen, a se je po premisleku in pogovoru s trenerjem Johnom Carverjem vseeno premislil in odločila je želja po večjem igranju. V črno-belem dresu prve ekipe je v letošnji sezoni na treh tekmah zbral vsega 98 minut: “Pri Newcastle Unitedu sem se posvetoval s trenerjem Johnom Carverjem, ki mi je svetoval, naj odidem na posojo in tam odigram nekaj tekem, saj je to v tem trenutku najbolj pomembno zame. Bolj kot sem razmišljam o vsem skupaj, bolj mi je postajalo jasno, da lahko odidem k res velikemu klubu z izjemnimi navijači in fantastično zgodovino. Pri Newcastle Unitedu nisem igral veliko, tokrat pa se mi je ponudila odlična priložnost za to.”

Vučkić se zaveda, da prihaja v velik klub, ki ga bo skušal s pomočjo soigralcev popeljati med škotske prvoligaše, z dobrimi igrami pa se bo skušal dokazati tudi delodajalcem v Newcastlu: “Bolj kot sem razmišljal, bolj sem dojemal, kako velik klub je pravzaprav to, ima izjemne navijače in zgodovino. V Newcastlu nisem veliko igral, v nogometu pa je tako, da tel ljudje hitro pozabijo, če ne igraš. Ljudem v Newcastlu želim dokazati, česa sem sposoben.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…