Že včeraj smo pisali o novi odlični predstavi Josipa Iličića, ki je Fiorentino popeljal do zmage v Milanu in na vrh lestvice Serie A. V ‘slovenskem’ dvoboju je Samir Handanović doživel sploh prvi poraz sezone, Ljubljančan pa je moral kar štirikrat pobrati žogo iz svoje mreže, že v tretji minuti je 282 minut dolg niz nepremaganosti prekinil prav reprezentančni soigralec.


Kranjčan je bil ob Nikoli Kaliniću drugi najvidnejši posameznik obračuna, saj se je poleg zadetka podpisal še pod asistenco za tretji zadetek hrvaškega reprezentanta, pošteno pa pripomogel tudi k prvemu golu, saj je Kalinić odbito žogo po Iličićevem strelu, ko Handanović ni najbolje posredoval, nekaj centimetrov pred črto zgolj potisnil v mrežo. “Za tekmo proti Interju smo imeli visoka pričakovanja, saj smo želeli dokazati, da nismo naključno tako visoko na lestvici. Hitro smo videli, da se z Interjem da igrati, in na koncu tudi zmagali – zahvaljujoč naši agresivni igri in pokrivanju po celotnem igrišču. Če nasprotniku ne pustiš, da igra, je veliko lažje,” je za Sky Italia po tekmi dejal Iličić, ki se je včeraj veselil še drugega zadetka sezone. Firenčani so s peto zmago po šestih krogih zavzeli vrh ligaške razpredelnice, s katerega so izrinili do tega kroga popolni Inter, a Gorenjec umirja strasti in poudarja, da še ni čas za razmišljanje o borbi za naslov prvaka: “Prezgodaj je še, da bi mislili na kaj takega. Do konca sezone je še veliko tekem, zato bo potrebno počakati. Poskušali bomo zmagati na kar se da veliko tekmah, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Upam, da bomo tudi nadaljevali v tem ritmu.”

(Foto: Jure Banfi)
“Upam, da bomo tudi nadaljevali v tem ritmu,” po skoku na vrh Serie A pravi Jojo. (Foto: Jure Banfi)

Nekoliko slabše volje je bil Handanović, saj tokrat ni imel najboljšega večera. Kar štirikrat je moral pobrati žogo iz svoje mreže, že v drugi minuti pa je sodnik prav po stiku Handanovića in Kalinića pokazal na belo točko. “To ni bil naš večer. Prevzemam odgovornost za poraz, vseeno pa ne morem mimo tiste uvodne enajstmetrovke, ki je ni bilo. Kalinić je padel, še preden sem se ga dotaknil,” je po tekmi dejal reprezentančni vratar, ki pa je v nadaljevanju priznal, da včerajšnji poraz moštva ne bo vrgel iz tira: “Ne preostane nam drugega, kot da pozabimo ta poraz in se osredotočimo na tekme, ki prihajajo. Del nogometa so tudi črni dnevi, a naši cilji niso zdaj nič manjši. Ta poraz nas ne bo vrgel iz tira, prvenstvo je še zelo dolgo.”

https://www.youtube.com/watch?v=VhsSxvdkYqQ

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kolmanič prvič na novem stadionu, ki je bil povsem poln

Žan Kolmanič, ki se je marca preselil v ZDA, kjer v Teksasu igra za Austin, je skupaj s sv…