Se še spomnite Javierja Grbca? Argentinski Slovenec se je med leti 2007 in 2009 dokazoval tudi na slovenskih zelenicah, kjer je igral v dresu ptujske Drave in kidričevskega Aluminija. Po vmesnem potepanju v Argentini, Čilu in Ekvadorju 28-letni vezist trenutno nosi dres Temperleyja.


S slednjim se je konec lanskega leta prebil med argentinske prvoligaše, ki so v teh dneh pričeli z novo sezono. Letošnja je v primerjavi s prejšnjimi doživela precej sprememb, saj med prvoligaši tekmuje kar 30 klubov. Grbec, ki je obračun spremljal s klopi za rezervne nogometaše, in soigralci so sezono odprli z gostovanjem pri Banfieldu, ki so ga ugnali z izidom 0:1. Po mojstrsko izvedenem prostem strelu se je pod zadetek v izdihljajih srečanja podpisal Juan Dinenno. Temperley je sicer več kot uro igral z igralcem manj, saj je bil že v 26. minuti izključen Gaston Aguirre, v 93. minuti pa je moral pod predčasno prho še Adrian Arregui, zato statistika o strelih (18-6 v korist Banfielda) ne čudi.

Temperley naslednja tekma čaka v nedeljo, ko bo na stadionu Alfredo Beranger gostoval ugleden nasprotnik – Boca Juniors.

https://www.youtube.com/watch?v=9Ew8h7NPffo

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundži ni uspelo, Ludogorec v Zagrebu kar trikrat videl rdeče

Slovenski dvojec pri Ludogorcu, Ante Šimundža in Žan Karničnik, sta zaključila z boji za u…