Močno prenovljena in prevetrena reprezentanca do 21 let se je v Nedelišću pri Čakovcu pomerila z izkušenejšo mlado izbrano vrsto Hrvaške, ki je za hrbet Grege Sorčana pospravila tri zadetke. 


Selektor Gliha je v boj poslal izjemno spremenjeno zasedbo, v kateri pa je kljub prenovi manjkalo nekaj adutov. Timija Elšnika ni bilo v kadru, Jan Mlakar je ostal v Firencah, medtem ko je Janez Pišek zaradi lažje poškodbe tekmo spremljal zgolj ob klopi. Med tistimi, ki so bili vpoklicani za obračun s Hrvaško, pa smo v zapisniku pogrešali edinega predstavnika tujih klubov v reprezentanci, v trenutni zasedbi najbolj izkušenega Jona Gorenca Stankoviča. Branilec angleškega drugoligaša Huddersfield Towna se je prav tako poškodoval, selektor Gliha pa nam je po tekmi potrdil, da gre za težjo poškodbo, saj so nastradale kolenske vezi. 

“Gorenc Stankovič se je hudo poškodoval, kar je velik ‘hendikep’. Škoda je tudi Janeza Piška, ki danes ni mogel zaigrati, saj v Celju redno igra. Videlo pa se je, da je nogometaš, ki ne igra, da je izključno gledalec in na to temo bomo morali v slovenskem nogometu razčistiti, saj veliko tujcev odvzema mesto mladim igralcem. In če mladi ne igrajo, je pokopan,” je na problematiko slovenskega prvenstva opozoril Gliha. Nekdanji napadalec je sicer z izborom kadra dvignil precej prahu, predvsem z vpoklicem štirih Ankarančanov, med katerim pa je priložnost za igro dobil zgolj Luka Badžim.

Gorenc Stankovič je sicer v manj kot tednu dni že drugi mož, ki si je v sklopu reprezentančne akcije poškodoval koleno, v torkovi tekmi s Srbijo je enako poškodbo staknil tudi Vitja Valenčič, član reprezentance do 18 let. Mladega upa Fiorentine čaka vsaj šestmesečno okrevanje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …